Var är ni?

De försvunna av Caroline Eriksson


De FörsvunnaGreta, Alex och dottern Smilla är i sin sommarstuga vid sjön Maran. De tar båten ut till ön mitt i sjön för att tillbringa den vackra sensommarkvällen där. Väl framme på ön vill Greta stanna i båten så Alex och Smilla går i land utan henne. Och sen kommer de inte tillbaka. Greta går i land och letar febrilt efter sin familj men hon kan inte hitta dem någonstans. Deras försvinnande, hennes letande och allt det som inte riktigt stämmer med allt som hänt gör Greta förvirrad och för henne närmare och närmare det mörka kaoset.

De försvunna är en bok som kryper in under skinnet på läsaren. Författaren har förutom försvinnandet även byggt in en bakgrund som gör allting betydligt mer obehagligt. Vi har den mytomspunna sjön Maran som sägs ha onda krafter. Kan det vara orsaken till deras försvinnande? Sen har vi Gretas och Alex förhållande. Det är destruktivt och nedbrytande. Vem var Alex egentligen?

Frågorna är många och de blir bara fler och fler ju längre man läser. Obehaget kryper sakta in på en och når sin kulmen i slutet av boken. Det är en nagelbitare som kryper in under ens skinn. Detta tillsammans med att man inte har en aning om vad som händer gör det hela ännu bättre – och mer skrämmande.

Tack Forum för recensionsexemplaret!


Rekommenderas för: Thrill-seekers, vilsna själar eller den som vill läsa en välskriven, psykologisk spänningsroman.

4/5 Kajsa Ankor
Betyg 4


 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.