Lovande debut som lockar med psykologisk spänning

Skuggvinter - Louise BaumgärtnerFrån Bokus: 
Alices och Markus relation vacklar, trots att de snart ska bli föräldrar. När expojkvännen Sebastian återigen kommer in i hennes liv, som annars mest består av högskolestudier och fredagsmys, kan hon inte föreställa sig hur det kommande vinterhalvåret ska förändra allt. Och innan våren gryr kommer någon att dö. Under hösten dras Alice allt snabbare in i något hon inte kan kontrollera. Samtidigt tar triangeldramat en ny vändning när någon börjar kommunicera med henne via anonyma lappar. Avsändaren finns i hennes direkta närhet och vet precis vad Alice sysslar med. Men är det ett försök att varna henne eller göra henne illa?


Det är svårt att tacka nej till att läsa en debutroman inom genren psykologisk thriller så när författaren frågade om jag var intresserad blev jag väldigt glad.

Det här, mina vänner, är lovande. En debut ska inte vara perfekt, det måste finnas plats för förbättringar. Boken inleds mer som en relationsroman där Alice hamnar i en kärlekstriangel. Sakta men säkert byggs spänningen upp med de små lappar som dyker upp och andra händelser som äger rum. Skuggvinter har inte en handling som går undan utan det tar tid för allt att hända men trots det så flyger sidorna iväg och man vill komma fram till lösningen så fort som möjligt.

Karaktärerna är få och det är alltid bra. Då får läsaren chansen att lära känna dem lite bättre. Och författaren låter oss faktiskt komma nära dem. Alice var aldrig någon favorit. Får hon välja så väljer hon alltid att göra det minst logiska eller smarta. Och Sebastian förstår jag mig inte riktigt på. Hans charm når inte fram så jag förstår inte vad Alice ser hos honom.

Slutet kan te sig något orealistiskt men det passar ändå boken på något vis. Jag kan inget annat än att se fram emot Louise Baumgärtners nästa bok och rekommendera Skuggvinter. Den är perfekt semesterläsning eller varför inte som årets påskkrim?

Tack för recensionsexemplaret Louise!


Titel: Skuggvinter
Författare: Louise Baumgärtner
Format:  Danskt band
Originalspråk: Svenska
Bokförlag: Visto Förlag
Utgiven: 2017
Antal sidor: 333

6 reaktioner på ”Lovande debut som lockar med psykologisk spänning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.