Uppsamlingsheat februari 2018 – del 5

Varje månad samlar jag de böcker som inte riktigt kvalat in för ett eget inlägg i ett uppsamlingsinlägg. Kanske var böckerna inte minnesvärda eller så var de helt enkelt inte speciellt bra. Har ni läst några av böckerna?


The Midnight Star - Marie LuThe Midnight Star av Marie Lu

Tredje boken i serien  The Young Elites är en bra avslutning på en mycket bra trilogi. Det jag har gillat mest med böckerna om Adelina, hennes syster och alla andra karaktärer är att den är ganska så mörk. Det blir aldrig riktigt så fjantigt som vissa fantasyserier inom YA har en tendens att bli.

Jag gillar Marie Lus stil och skulle gärna vilja läsa fler serier av henne. Det är alltid skönt att veta att det finns fler böcker av en författare man gillar när man avslutar en bra serie. Då tar det på något vis ändå inte slut.


Disclaimer - Renee KnightDisclaimer av Renée Knight

Vem tackar nej till en psykologisk thriller? Inte jag i alla fall. Tyvärr var Disclaimer inte riktigt det jag hade väntat mig. Jag får inte riktigt ihop karaktärerna. De påstås vara en sak, t ex självständig kvinna som jobbar med dokumentärer om utsatta kvinnor, men är samtidigt så rädd att berätta för sin älskade man, som är typ den snällaste som finns, om en obehaglig sak som hände för längesen. Nja, många val som gjordes i den här boken förstörde läsningen. Det var lite som en klassisk skräckfilm där istället för att springa ut genom ytterdörren så springer man istället upp på vinden.


Do Not Disturb - AR TorreDo Not Disturb av A.R. Torres

Vill du läsa en porrthriller så är det här boken för dig. Den är i och för sig även ganska tråkig och sprängfylld (det är ett ord som passar bra in på den här bokens innehåll, om du förstår vad jag menar…) av klichéer. Det var inte en bok för mig, trots att jag inte direkt kallar mig pryd. Det här är andra boken om den självvalt inlåsta Deanna Madden som försöker stilla sitt omättliga begär att mörda människor. Jag kan med säkerhet säga att jag kommer inte läsa den första delen.


Slavarna i Tanzhou - Ola WongSlavarna i Tanzhou av Ola Wong

Jag har nu kommit fram till att romance inte är den enda genren som jag inte riktigt klarar av. Den genre som kvalar in på listan är ”roliga deckare”. Jag uppskattar en text som är skriven för att underhålla. Jag uppskattar en saftig deckare med oklar gärningsman. Dessa två tillsammans – nja, jag tackar nog för mig nästa gång.

Boken var dock en lättläst historia. Den handlar om en svensk tjej med kinesiska föräldrar som jobbar med att hjälpa västerländska företag att etablera sig i Kina. Det dröjer inte länge förrän hon upptäcker en härva av korruption och slavhandel.


Ljusets ängel - Joyce Carol OatesLjusets ängel av Joyce Carol Oates

En bilolycka verkar inte riktigt vara den olycka som den sägs vara. Genom att berätta historien om familjen Halleck så nystas det hemska dådet upp och lögner kommer upp till ytan. Joyce Carol Oates är en husgud hemma hos mig. Men även solen har ju sina fläckar. Tyvärr var det för långrandigt för att få mig att fastna helt. Men jag ger inte upp på en av mina favoritförfattare. Hon måste ju också få ha en dålig dag.


Passioner - Isaac Bashewis SingerPassioner av Isaac Bashevis Singer

Jag fortsätter min resa som går ut på att läsa något av alla nobelpristagare genom tiderna. Nu föll lotten på en novellsamling av Isaac Bashevis Singer. Jag gillar att läsa novellsamlingar av dessa hyllade författare. Man får chansen att känna av deras stil på få sidor och samtidigt läsa en hel berättelse. Den här novellsamlingen är helt OK. Kanske är flera av novellerna även till viss del självbiografiska?


Svart nåd - Dennis LehaneSvart nåd av Dennis Lehane

Någon tittar på dig, lyssnar av dig, förföljer dig, tar reda på vad du älskar. Sen tar de bort det du älskar från dig och väntar på att du ska ge upp och ta ditt liv. Det är den mördaren som jagas i den här obehagliga men lite väl pratiga boken av twisternas mästare Dennis Lehane. Läser gärna fler böcker om poliserna Kenzie och Gennaro.


Annonser

5 reaktioner på ”Uppsamlingsheat februari 2018 – del 5

    • Kajsa mars 11, 2018 / 12:50 e m

      Haha, verkligen. Inte min genre direkt.

    • Kajsa mars 11, 2018 / 9:35 e m

      Den var bra. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.