Veckans topplista v.8 – Sport

OS är i full gång så denna veckans topplista handlar givetvis om sport! Vill ni läsa fler topplistor eller kanske själva vara med så är det Johannas Deckarhörna ni ska gå in på.

Jag kan inte direkt påstå att jag tittat speciellt mycket på OS i år. Jag är förtjust i curling och sån där skridskoåkning som går fort, tror det heter short track. Kanske är det mina egna svårigheter att hålla mig upprätt och med med äran i behåll på is som gör att jag längtansfullt tittar på andra som är ute på hal is…

Veckans topplista

Femmilen (en bok som tog lång tid att avsluta)
En bok som jag minns höll på att suga all läslust ur mig var Hausfrau av Jill Alexander Essbaum. Boken om en uttråkad hemmafru var så långsam och otrevlig att jag hellre hade snörat på mig skidorna och tagit ett varv i spåret. Tilläggas bör att jag aldrig stått på ett par skidor i hela mitt liv.

Backhoppning (en bok som fick sån fart att sidorna bara flög iväg)
Jag slukade Martina Haags förra bok Det är något som inte stämmer i en väldans fart. Utan vare sig skyddshjälm eller sån där dräkt som backhoppare har kastade jag mig in i boken och den har sedan dess en liten plats i mitt hjärta.

Nordisk kombination (en bok som kommer från ett annat nordiskt land)
Jag försöker ta mig igenom alla böcker av Karin Fossum och fastnade speciellt för boken Jag kan se i mörkret. Den påminner lite om Albert Camus Främlingen, men med en lite elakare typ som huvudperson. Läsvärd!

Skidskytte (en bok som verkligen var mitt i prick)
Här måste jag säga Möss och människor. Denna lilla pärla av John Steinbeck (som faktiskt även skrivit en bok som heter Pärlan…) har allt man kan önska sig. Dessutom är den skriven på det sätt bara Steinbeck kan och trots att jag sitter i ett snöigt Sundsvall kan hans miljöbeskrivningar nästan få mig att smaka dammet från bondgården i USA.

Skeleton (en bok som du skulle kasta dig utför en isbana med huvudet före för)
Jag vill verkligen läsa Obsidio av Amie Kaufman och Jay Kristoff. De två första böckerna i serien var väldigt nyskapande. De var inte bara text utan även ritningar, utdrag ur chattar med mycket mera. Ska bli spännande att se hur det går för ungdomarna på rymdskeppet.

Topplistan vecka 8.jpg

 

10 reaktioner på ”Veckans topplista v.8 – Sport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.