Kulturkollos veckoutmaning – tonårsfavoriter

Tänkte hänga på Kulturkollos veckoutmaning den här veckan. Jag har samlat alla mina tonårsfavoriter och en bok som jag önskar fanns när jag var tonåring för jag hade verkligen älskat alla böcker i den serien.

Tonårsminnen.jpg

Brandon Walsh – Jason Priestleys roll i Beverly Hills 90210 och en av pojkarna jag hade en tonårscrush på.

Böckerna om Tvillingarna i Sweet Valley samlade jag på och slukade så fort en bok damp ner i brevlådan från Läslusens bokklubb.

En serie som jag aldrig missade var Huset Fullt med både den snygga Jesse och den häftiga DJ Tanner. En serie som jag gillar än idag.

Den första boken jag läste (läs: slukade) på engelska var Harry Potter and the Philospher’s Stone. Kan inte tänka mig en bättre start och denna bok har följt mig som en favorit genom alla år.

Jag tror jag såg Drömprinsen – filmen om Em minst 100 gånger under tonåren. Dels var jag betuttad i Niclas Olunds karaktär, dels tyckte jag det var en riktig toppenfilm.

Hade Rick Riordans böcker funnits när jag var tonåring hade jag läst alla i raketfart. Än idag som hyfsat vuxen gillar jag alla hans böcker.

Min tonårstid innehöll en hel del tv-spel. Favoriten var, och är, alla Mariospel som Nintendo släppte. Men den absoluta favoriten var det som släpptes till Super Nintendo.

90-talets tv-serie nummer 1 om ni frågar mig var Mitt så kallade liv. Mina dagdrömmar innehöll ofta Jared Leto när serien var populär.

Musikmässigt var det Backstreet Boys som gällde när jag var runt tretton år. Sedan dess har min musiksmak förändrats en del. Vill också tillägga att föremålet för mina dagdrömmar inte var Nick utan faktiskt Howie D.

10 reaktioner på ”Kulturkollos veckoutmaning – tonårsfavoriter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.