Småtrevligt om småtrevliga

Vissa böcker har man inte så mycket att säga om. Därför passar det här formatet på omdömen denna typ av bok ypperligt. Några ord om handling och så några meningar om vad jag tyckte. Småtrevligt, eller hur!


Sällsamma utbrott av kärlek - Anita ShreveSällsamma utbrott av kärlek av Anita Shreve

Av någon anledning har jag väldigt många böcker av Shreve i min bokhylla men fram till nu har jag inte läst någon. Jag började kanske inte med hennes bästa direkt. Men jag kan tänka mig att läsa fler. Den här boken tar upp ett hemskt ämne: kvinnomisshandel i 70-talets USA. Då var det nästan lite accepterat att männen fick göra som de ville med deras fruar. Huva!

Boken är uppbyggd på flera olika vis. Vi får följa Maureen som är offer för den våldsamma maken. Hon flyr med sin bebis till en liten kuststad i Maine. Dessutom får vi följa en journalist som skrivit om Maureens öde och som har kontakt med hennes dotter. Ja, det inte bara låter invecklat, det var det också. Onödigt i en så kort bok. Maureens historia hade räckt som handling utan att trassla in sig i krångligheter.

Betyg: 3/5 Kajsa Ankor


Hello Love - Charlotta CederlöfHello Love av Charlotta Cederlöf

Helena är less på sitt jobb som internpostman på pappersbruket. Hon är less på det mesta med sitt liv. Hon träffar inte rätt killar, får inte rätt jobb, är inte nöjd med sitt utseende. Generellt less alltså. Så efter lite betänketid bestämmer hon sig för att flytta till London där hennes kompis redan jobbar.

Det här är en intressant skildring av 80-talet, både Helenas ungdomsliv men även hennes vistelse i London. Det är inte direkt en dans på rosor för henne i storstan och fast det finns så mycket folk där så kan man ändå känna sig ensam. Det är en trevlig skildring av London och rekommenderas till den som funderar på att åka dit och jobba.

Betyg: 3/5 Kajsa Ankor


Smaken - Muriel BarberySmaken av Muriel Barbery

Pierre Arthen ligger inför döden. Han har arbetat hela sitt liv som restaurangkritiker. Levt för smaker, texturer och dofter. Nu vill han återuppleva en sista smak innan han dör. Problemet är att han inte riktigt vet vad det var han åt när han upplevde den förra gången.

Jag gjorde nog ett litet misstag här. Jag började med fel bok av Barbery. Jag skulle börjat med Igelkottens elegans. Tyvärr var den här boken extremt pretentiöst skriven, något jag tycker är jobbigt att läsa mycket av. Sen var den dessutom lika tråkig som torkande målarfärg.

Betyg: 0,5/5 Kajsa Ankor


Tulpanfeber - Deborah MoggachTulpanfeber av Deborah Moggach

Amsterdam, 1632. Sophia är gift med den äldre, men oerhört snälla, Cornelis Sandvoort. Han, konstälskare som han är, beställer en tavla av sig själv och sin hustru. Konstnären, Jan van Loos kommer hem till dem och genast uppstår tycke mellan honom och Sophia. En historisk såpopera vecklar snart ut sig framför våra fötter med tulpaner som bakgrund.

Snabbläst bok som snart spårar ur. Jag kan inte känna någon som helst sympati för Sophia eller Jan då jag tycker de beter sig fruktansvärt illa. Jag tycker mest synd om den stackars bedragna mannen. Amsterdam under den här tiden är en miljö och tidsperiod som jag gärna återvänder till. Jag hoppas dessutom att jag någon gång får chansen att åka till Amsterdam.

Betyg: 3/5 Kajsa Ankor


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s