Jorden runt V med Lyrans Noblesser: TBR – Asien i mars

I fyra månader framöver kommer jag att vara på resande fot. Faktiskt så kommer jag bege mig jorden runt. I böckernas värld, något annat har jag tyvärr inte tid med! Det är Lyran som ordnar denna trevliga resa och vill ni läsa mer om hur det går till så är det bara att klicka här.

Efter att ha besökt Nordamerika så är nästa stopp på jordenruntresan Asien. Denna kontinent som innehåller så många olika kulturer och folkslag. jag har valt en bok som är skriven av en japanska författare. Jag är väldigt intresserad av Japan och en av mina stora resdrömmar är att få åka till Japan (på riktigt).

Boken heter Snöns rike och är skriven av nobelpristagaren Yasunari Kawabata. Den kom ut 1948 och handlar om Shimamura som träffar Komako på en kurort. Komako är på väg att bli geisha och en lite underlig relation utvecklas mellan de båda.

Jag ser fram emot att läsa den här då jag aldrig läst en klassiker från Japan tidigare. Språket beskrivs som enkelt men väldigt målande och det är nog något som passar mig som handen i handsken.

Snöns rike - Yasunari Kawabata


 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s