En smakebit på søndag: Bro bro breja – M.J. Arlidge

Smakebit på söndagDenna veckan har det varit fullt ös, medvetslös! Mycket att göra på jobbet, fullspäckade kvällar och så skulle jag ju helst ha velat läsa lite böcker också. Men ibland har man inte tid med allt. Förhoppningsvis får jag lite läst idag för boken som jag håller på med just nu är en sån där som man inte vill lägga ifrån sig.

Idag bjuder jag på en smakbit från en av vårens mest efterlängtade böcker – Bro bro breja av M.J. Arlidge. Tack Lind & Co för recensionsexemplaret! Den är del två i serien om polisen Helen Grace i Southampton. Ett bestialiskt mord har ägt rum och smakbiten beskriver hur Helen och hennes kollega Tony ser mordoffret för första gången. Precis som i den första boken: Ole dole är det obehagligt rått. Och spännande!

Kika in hos Mari du också och dela med dig av en smakbit.

Bro bro breja - M.J. ArlidgeDet trånga sovrummet mot gatan kryllade av kriminaltekniker och Helen bad dem ta en paus så att hon och Tony skulle kunna få en tydlig bild av offret. Man måste stålsätta sig inför sådana här situationer, svälja avskyn redan innan, annars klarar man inte av att ta in det man ser, klarar inte av det första viktiga intrycket. Offret var en man, vit, förmodligen omkring de femtio. Han var naken och det fanns inga spår av kläder eller ägodelar. Hans armar och ben var fastbundna vid järnsängen med något som såg ut som klätterlinor i nylon och han hade ett slags huva över huvudet. Det var inte en riktig huva – det såg ut som en tygpåse man får när man köper skor eller lyxiga presenter – men den fanns där av en anledning. Var det för att kväva honom? Eller dölja hans identitet? Vad det än var var det förödande tydligt att det inte var den som hade dödat honom.

Annonser

42 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Bro bro breja – M.J. Arlidge

  1. Det var fint du nevnte M.J. Arlidge. Jeg tenkte her en dag at jeg skulle se på hvilke bøker hun har gitt ut og hvilke jeg har lest. Jeg følte det var en jeg manglet, og det var denne 🙂 Takk for hjelpen og ha en fin uke!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s