En smakebit på søndag: Hägern – Lise Tremblay

Smakebit på söndagDet slutar aldrig snöa! Vi har fått så extremt mycket snö de senaste dagarna att man nästan börjar få julkänslor. Hur stor är chansen att den ligger kvar till vecka 10 när alla Norrlandsbarn får sportlov? Jag känner mig lätt pessimistisk och svarar inte så troligt. Idag står det en hel del arbete på agendan. Förhoppningsvis hinner jag läsa ut boken ni ska få en smakbit ifrån under kvällen. Den är riktigt bra och ingår även i jorden runt-utmaningen som Lyrans Noblesser anordnar.

Dagens smakbit kommer alltså från Hägern av Lise Tremblay. Den består av fem novellaktiga kapitel och handlar om livet i en liten by i den fransktalande delen av Kanada. Smakbiten kommer från de inledande sidorna i den tredje novellen Élisabeth ljög.

Kika in hos Mari du också och dela med dig av en smakbit!

Hägern - Lise TremblaySedan dess har jag tappat räkningen på alla Élisabeths presenter som har fått åka raka vägen i soporna. Allt hon lagar är oätligt. Varje gång hon frågade ljög jag alltid lika bra. Till slut blev det för pinsamt. Det var då jag hittade på att min man hade tagit ett blodprov vid sitt senaste läkarbesök som hade visat på ett onormalt högt sockervärde. Jag sade till Élisabeth att vi kommit överens, han och jag, om att hålla oss ifrån allt raffinerat socker för att undvika att han utvecklade diabetes. Jag tänkte att det skulle skydda oss från alla tårtor, galettes och puddingar fyllda med konstgjorda geléer med de mest motbjudande färger och smaker. Men det krävdes mer för att komma undan. Hon sade att det inte var nödvändigt att jag också avhöll mig från godsaker.

Annonser

26 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Hägern – Lise Tremblay

  1. Mitt barnebarn har sportlov denne uken og er derfor sammen med oss. Men vi har ingen snø til å leke med eller gå på ski på. Jeg tror ikke barnebarnet vårt er så lei seg for det. Han er absolutt ikke typen til å være ute uten at han må 🙂 Ha en riktig fin søndag!

  2. Det var ju någon som spådde hur vintern skulle bli och den sa att vintern skulle komma sent, men när den väl kom så skulle det bli ordentligt. Kanske ligger snön kvar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s