Väldigt kort om några böcker som inte var värda tiden det tog att läsa dem

Okej, jag skrev senast förra veckan hur jag tänkte lägga ifrån mig böcker som jag inte gillar efter 50-100 sidor. Men vad gör man när man sitter på ett tåg och man inte har någon annan bok med sig? Eller om man inte har tagit med sig fler böcker till sitt kryp-in på annan ort? Eller om man helt enkelt har problem med att lägga ifrån sig böcker man inte gillar trots att man har alla argument för att göra just det? Ja, då får det helt enkelt bli minirecensioner istället…


Extremt högt och otroligt nära av Jonathan Safran Foer

En rörig bok om en ung pojke med väldigt många excentriska hobbies som miste sin pappa i 11/9-attacken. Efter detta hemska som hänt så försöker Oskar lösa ett mysterium. Han vill ta reda vart en nyckel leder som han hittade i sin pappas garderob. Tyvärr är den svår att komma in i och berättarrösten (Oskar) känns som betydligt äldre än nio år gammal, snarare runt femtio… Tror inte att jag läser något mer av Jonathan Safran Foer, i alla fall inte på ett tag.

Betyg: 1,5/5 Kajsa Ankor


Ravensbrück av Steve Sem-Sandberg

Journalisten Milena Jesenkás liv avslutades i koncentrationslägret Ravensbrück. Sem-Sandberg har skrivit två böcker till om denna häpnadsväckande kvinna. Jag har dock inte läst de andra två böckerna och var helt borttappad efter bara några sidor. Att jag tog mig igenom den här är ett under…

Betyg: 1/5 Kajsa Ankor


Kvinnan han älskade av Dorothy Koomson

Författaren skriver i vanliga fall chiclit men har med den här boken försökt sig på en psykologisk thriller. För min del är början så seg och händelselös att trots det som uppdagas senare i exfruns dagböcker Handlingen (nuvarande frun råkar ut för en olycka, maken klarar sig utan en skråma, exfruns död ger misstankar, dagböckerna avslöjar obehagliga saker) greppar inte tag och det känns oerhört orealistiskt. Finns så många andra bra psykologiska thrillers till exempel Kvinnan på tåget av Paula Hawkins.

Betyg: 1,5/5 Kajsa Ankor


Dåliga böcker 1


The Other Life av Susanne Winnacker

Sherry och hennes familj har levt instängda i en bunker i flera år. Men nu har maten tagit slut och hon och hennes pappa måste ge sig ut för att hitta mer proviant. Vad de inte vet är vad som har hänt i världen sedan de blev inlåsta. Zombies… Jag ogillar zombies. Genren är inte min grej överhuvudtaget. Den här boken gör ju inte att jag uppskattar genren mer. Den är händelselös och Sherry är dummare än ett tåg. Nej, det här är en serie jag inte kommer att fortsätta med.

Betyg: 0,5/5 Kajsa Ankor


Mållös av Anita Goldman

Styvfamiljer blir vanligare och vanligare i dagens samhälle. Mållös handlar om just denna sorts familjekonstellation. Den är dock skriven med ett så konstigt språk och dialogerna är oinspirerande. Den här åker ner i skänkpåsen och ska snarast lämnas in till en secondhandaffär. Förhoppningsvis uppskattar nästa ägare den mer än vad jag gjorde.

Betyg: 0,5/5 Kajsa Ankor


Mandeln av Nedjma

Att få läsa om ett sexuellt uppvaknande kan ibland vara ganska så intressant, speciellt om det gäller för en muslimsk kvinna. Det är ju inte den vanligaste typen av böcker som finns på marknaden direkt… Tyvärr är det mest bara snuskigt och lite billigt. Kanske beror det på översättningen men jag känner med oerhört pryd när jag läser den här och det är inget jag brukar vara i vanliga fall.

Betyg: 0,5/5 Kajsa Ankor


Annonser

2 thoughts on “Väldigt kort om några böcker som inte var värda tiden det tog att läsa dem

    • ladywindermere83 februari 13, 2016 / 11:57 f m

      Haha, ja, kanske det. 🙂 Men tänk om du gillar den!? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s