En smakebit på søndag: Sjuka själar – Kristina Ohlsson

Smakebit på söndagHar en skön söndag framför mig. Läsning, bloggning och kanske ett och annat avsnitt av en bra tv-serie. Vädret är kallt men gnistrande. Livet leker, helt enkelt!

Dagens smakbit kommer från Kristina Ohlssons Sjuka själar. Det är hennes första skräckroman och i mina ögon verkar det väldigt lovande. Jag har inte börjar läsa den än men den ligger högst upp i TBR-högen. Enligt baksidan handlar den om Lukas som försvinner bara några dagar innan hans student. Några veckor senare dyker han upp, svårt skadad, men vid liv. Tio år senare återvänder han till sin barndomsstad för att leta upp svaret på vad som hände honom.

Kika in hos Mari du också och dela med dig av en smakbit!

Sjuka själar - Kristina OhlssonHon ler varmt mot barnet. Hon är liten för sin ålder. Håret är tovigt men inte smutsigt. Hon har byxor och tröja på sig, men fötterna är bara. Märkligt. Får hon vara barfota utomhus, trots att det inte är mer än tio grader varmt?
– Hej, säger hon och sätter sig på huk framför barnet.
Då lyfter flickan äntligen på huvudet och ser henne i ögonen. Hennes blick är en laserstråle. Den går inte att möta, än mindre hålla fast.
– Är det du som ska ta hand om mig? säger barnet.
Är det möjligt att svara nej på den frågan? Är det för sent att dra sig ur? Ångesten kommer från ingenstans. Den däckar henne nästan, får golvet att svaja.
Till sist måste hon ändå svara.
– Ja, säger hon. Det är jag som ska passa dig på eftermiddagarna.
Sedan är det ingen som säger någonting mer. Det är som om tiden har stannat. Hon drar koftan ännu hårdare om kroppen, hennes hände rhar blivit vita av köld. Och hon kan inte hjälpa vad hon tänker.
Att det inte är fosterföräldrarna det är fel på.
Det är huset. Och flickan.

Annonser

34 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Sjuka själar – Kristina Ohlsson

  1. Jag har läst alla hennes kriminalromaner och älskat dom, blev så besviken att hon nu skrivit en skräckbok. Genren skräck intresserar mig inte alls. Tack för smakbiten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s