Bokbloggsjerka 22 – 25 januari: Böcker i rutan

Nu är det även dags för mig att åter hänga på jerkan. Det var ett tag sen! Vill ni också vara med så klicka er vidare till Annika och svara på frågan ni också.

Veckans fråga:
Vilken bok/vilka böcker du tycker är bäst som är baserad/e på tv/film? Det är även möjligt att vända på den här frågan: tv/film -> bok/böcker.

Jag tror faktiskt inte att jag har läst någon bok som baserats på en tv-serie eller film. Eller vänta, nu ljuger jag! Jag läste Arkiv X-böcker när jag var ung. Då tyckte jag att de var bra men vet inte riktigt om jag tycker samma sak idag. Dessutom har jag läst några seriealbum som baserat sig på tv-serier: här och här kan du läsa vad jag tyckte.

Men när det kommer till filmer eller tv-serier som baserats på böcker har jag några favoriter:

 • Harry Potter av J.K. Rowling – Böckerna är bättre än filmserien, det erkänner jag. Trots det så är ändå filmerna några av mina absoluta favoritfilmer.
 • Härskarringen av J.R.R. Tolkien – En av historiens bästa filmtrilogi baseras på dessa underbara böcker. I det här fallet tror jag däremot att jag föredrar filmerna framför böckerna (med risk för att bli lynchad av fantasymobben…)
 • The Fault in Our Stars av John Green – Jag var nervös att filmen inte skulle göra boken rättvisa men jag tyckte att de lyckades mycket bra. Jag grät både till boken och till filmen!

Bokbloggsjerka 01

Annonser

17 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 22 – 25 januari: Böcker i rutan

 1. Håller med A Room of My Own, uppläsningen av Stephen Fry är helt fantastisk. Har lyssnat på de fyra första delarna och det börjar snart bli dags för den femte. Urbra böcker! Filmerna har jag tänkt vänta lite med tills jag ”läst” alla. 😉

 2. När det gäller Harry Potter så har jag bara sett filmerna, men skulle absolut vilja läsa böckerna också någon gång. I Sagan om Ringen-trilogin, Millennium och The faults in our stars så har de gjort ett riktigt bra jobb med att göra film efter superbra böcker.

 3. Man får inte säga fel saker om Ringentrilogin till fel personer lyckats med det själv 🙂 Tyvärr så är utställningen över, men det här kanske är intressant.
  http://www.sherlock-holmes.co.uk
  På rätt adress givetvis. Men undvik sommaren. Alla turister som inte orkar stå i kö tre timmar till Madame Tussads bildar en kö på minst en timma här.

 4. Gillar Sagan om ringen i bokform, men föredrar dem på film jag med. Är inte lika nöjd med filmatiseringen av TFIOS, tyckte den var okej, men den fick mig inte att känna ens i närheten lika mycket som boken.

 5. Jag har faktiskt inte läst varken Harry Potter eller Sagan om ringenböckerna, men jag har sett alla filmerna, som var fantastiskt bra. Jag har haft svårt att tänka mig att böckerna kan vara lika bra, men nu skall vi faktiskt läsa första Harry Potterboken (den illustrerade varianten) på engelska, min dotter och jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s