Illustrerade fullpoängare!

Början av januari bjöd på flera mycket bra seriealbum. De passar bra att läsa när man är förkyld och bjuder på riktigt bra underhållning.


Chew Volume 1: Taster’s Choice av John Layman & Rob Guillory

Chew Volume 1 Tasters Edition - John Layman och Rob GuilloryCibopatism – förmågan att få syner från det man äter. Det är vardagen för Tony Chu, polis. Allt han äter ger honom syner som berättar vad det som ätits varit, känt och tänkt. Förutom rödbetor, de kan han äta mycket av. I varje fall så är hans förmåga bra att ha i en värld där kyckling är en smuggelvara och flera brott begås där mat är huvudnumret.

Det här var riktigt roligt att läsa. Humorn flödar samtidigt som det finns en riktig mordgåta också. Serien är ingenting för äckelmagade, vissa scener är vidriga. Illustrationerna är snygga och passar stilen ypperligt. Jag ser väldigt mycket fram emot del två.

Betyg: 5/5 Kajsa Ankor


Sweeth Tooth Volume 1: Out of the Deep Woods av Jeff Lemire

Sweeth Tooth Volume 1 Out of the Woods - Jeff LemireGus, eller Sweeth Tooth som han också kallas, är en hybrid mellan människa och djur. Han har levt tillsammans med sin far i en stuga djupt inne i skogen efter det att den värsta pandemi i mannaminne smittat ner och dödat den större delen av världens befolkning. Men så dör Gus pappa och han är tvungen att ge sig ut ur skogen för att överleva. Och han är eftertraktad av jägare och andra bovar så livet blir inte lätt för honom.

Miljön i serien är riktigt mörk och dystopisk. Visst finns det lite humor men bara precis så mycket att det svarta blir hanterbart för läsaren. Gus är världens sötaste lilla pojke och som tur är har han huvudet på skaft. Det ska bli väldigt intressant att läsa nästa volym.

Betyg: 5/5 Kajsa Ankor


Y: The Last Man Book One av Brian K. Vaughan

Y The Last Man Book One - Brian K. VaughanEn helt vanlig dag dör alla män. Ja, allt med en Y-kromosom bara trillar ihop och vaknar inte igen. Förutom Yorick och hans lilla apa. Han beslutar sig för att åka till andra sidan jordklotet för att hitta sin flickvän men stöter på ganska mycket patrull på vägen. Det är inte lätt att vara ensam man i en värld full av kvinnor. Speciellt inte när det bildas grupper som till exempel Amazonerna, en dödlig grupp som verkligen hatar allt som har med män att göra.

Brian K. Vaughan är ju även upphovsman till Saga-serien som jag älskar. Därför var jag lite rädd för att läsa den här, tänk om inte är lika bra… Jag var orolig helt i onödan. Det här var riktigt bra! Konceptet är häftigt och dialogerna är roliga och allvarsamma på samma gång. Det händer något på nästan varje uppslag så de 200 sidorna bara flyger iväg. Jag måste köpa del 2 snarast.

Betyg: 5/5 Kajsa Ankor


Annonser

2 thoughts on “Illustrerade fullpoängare!

    • ladywindermere83 januari 22, 2016 / 3:45 e m

      Jag rekommenderar den varmt. Den var riktigt rolig. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s