En smakebit på søndag: Making a Murderer

Smakebit på söndagÄntligen är smakbiten tillbaka. En rutin som faktiskt är rolig att ha. Idag har jag en lite okonventionell smakbit men samtidigt är det något ni inte får missa.

Just nu är det en Netflix-serie som snor all min lästid. Dokumentärserien om Steven A. Avery är oerhört fängslande. Making a Murderer är en serie i tio delar där man får följa Steven A. Avery från den dag han blir frisläppt från fängelset efter att ha suttit inne i arton år för ett brott han inte begått. Problemet är nu att ett mord har skett i den lilla byn i Wisconsin och vem är det då lättast att misstänka igen om inte stackars Avery?

Serien skildrar ett havererande rättssystem där fattiga inte har en chans. Där är man, som smakbiten säger, skyldig utan att ha blivit dömd. Kanske på grund av den familj du växt upp i eller gammalt groll med polisen. Ja, livet är inte rättvist och denna dokumentärserie prövar mitt psyke något oerhört. Jag blir så arg samtidigt som jag försöker hålla ett öppet sinne, man vet ju aldrig hur dokumentärmakarna har vinklat det hela… Men det jag däremot är helt säker på är att detta är en serie ni måste se. Se den! Snarast…

Kika in hos Mari du också och dela med dig av en smakbit!

”Reasonable doubt is for the innocent” /Ken Kratz (f.d. District Attorney Calumet County)Making a murderer

Annonser

48 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Making a Murderer

      1. 🙂 Det finns väldigt mycket dåligt i den genren men det här är lite mer än bara studie av ett brott som begåtts. Det är mer en studie av ett rättssystem som inte fungerar. Men ge den minst två-tre avsnitt om du tänkt se den. 🙂

  1. Jeg har absolutt tenkt å se denne serien, men vi begynte på Jessica Jones i går og jeg tror vi skal se den serien ferdig først 🙂 Ha en riktig fin søndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s