Historiska superhjältar

Marvel 1602 av Neil Gaiman


Marvel 1602Vi känner väl alla till Spidelmannen? Fantastiska Fyran? Captain America? Kanske till och med den elaka Dr Doom? Alla är karaktärer i Marvel 1602 som är ett seriealbum som ingår i Marvels värld. Det speciella med det är att det utspelar i det Elizabethanska England.

Dr Doom ställer till det (som vanligt) och det behövs hjälp från våra superhjältar för att överlista honom. Sir Nicholas Fury och Dr Strange är båda närvarande vid drottningen hov och albumet igenom får vi möta fler och fler välbekanta ansikten i historisk tappning. Min favorit är den unga Peter Parquah…

Det här börjar som en rolig tappning av Marvels universum men tappar snart farten lite. Det som inleds med spänning och fart hamnar snabbt på sparlåga och fokus ligger mest på att göra det historiska så framträdande som möjligt. Tecknarstilen är fin men tyvärr är flera av karaktärerna snarlika varandra. Det är svårt att se skillnad på till exempel Nicholas Fury och Dr Strange när man inte ser Furys ögonlapp klart och tydligt.

Ett roligt koncept som tyvärr tappar lite vad gäller utförandet. Men vem vet, jag kanske inte kan hålla mig ifrån resten av albumen i serien? Troligtvis inte, om jag känner mig själv rätt.


Rekommenderas för: Superhjältar, historienördar eller för inbitna Marvel-fans

3/5 Kajsa Ankor
Betyg 3


 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s