När mammabilden krackelerar

The Perfect Mother av Margaret Leroy


Perfect MotherCatriona lever sin familjedröm. Hon, maken, styvdottern och deras enda gemensamma dotter Daisy har ett bra liv tillsammans. Men så en kväll får Daisy influensan och efter det blir ingenting riktigt sig likt. Daisy tappar matlusten helt och när hon försöker äta så kommer det bara upp igen. Skolan orkar hon inte med och den redan smala flickan blir bara magrare och magrare. Catriona försöker allt för att få henne att må bättre och tar med henne till läkaren. Där börjar nästa mardröm. Catrionas mammaroll ifrågasätts och allt urartar rejält…

Jag hoppas verkligen att det inte går till så här i verkligheten. Läkarna som Catriona träffar är oerhört pompösa och slänger anklagelser vilt omkring sig. Inte en enda gång får Catriona möjlighet att försvara sig. Att bli anklagad för något så hemskt som Münchausens sjukdom är inget man kan ta lättvändigt på.

Boken var spännande, det kan jag inte förneka. Rent litterärt var den ingenting att hänga i granen. Samtidigt så var det en bok som passade mig perfekt just nu. Lättläst, underhållande och så där lagom engagerande. Rekommenderar den varmt till den som är inne i en liten lässvacka eller varför inte till solstolen i sommar?


Rekommenderas för: Solstolsstollar, läkare eller lässvackebotsletare

3/5 Kajsa Ankor
Betyg 3


 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s