Bilder av skoj

Jag har läst två illustrerade humorböcker av författaren och illustratören Dean Norman. Här är mina tankar de två böckerna.


Spook the Halloween CatSpook the Halloween Cat 

Spook är en katt som en dag hittas av en häxa. Hon beslutar sig för att förvandla honom till en Halloweenkatt. Det ger Spook magiska förmågor. Tyvärr lär det inte honom att balansera på häxans kvast så när hon flyger iväg så trillar Spook av kvasten och hittas av den lilla flickan Karen. Hon tar hand om Spook så när häxan hittar honom måste han välja mellan de två. Ska han välja den som gav honom hans förmågor eller den familj som älskar honom?

Det här var en väldigt söt historia. Illustrationerna är väldigt simpla men de fungerar. Den här boken vänder sig till yngre barn och då behöver det inte vara så avancerat. Möjligtvis skulle allt kunna poleras lite bättre för att få en ännu bättre finish.

Betyg: 3/5 Kajsa Ankor


City BirdsCity Birds

Stars och Stripes är två unga falkar som bor uppe på en skyskrapa i Cleveland, Ohio. I City Birds lär sig de unga fåglarna allt vad en ung fågel ska veta om livet.

Det här var väldigt charmigt. Illustrationerna är lika simpla som i den andra boken. Tyvärr känns det som om författaren försöker vara lite roligare än vad han lyckas med. Samtidigt är allting väldigt sött och gulligt så det blir bra på något vis till sist ändå.

Betyg: 3/5 Kajsa Ankor


 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.