Jag älskar verkligen att bli skriven på näsan. Not.

Kvinnan på tåget av Paula Hawkins


The Girl on the TrainRachel är skild sedan en tid tillbaka. Man kan verkligen säga att hon inte kommit över det. Hon bor hos en väninna en bit utanför London men pendlar varje dag in till huvudstaden för att jobba. På denna tågresa åker hon förbi sitt förra hus och ser hur hennes liv har tagits över av den nya kvinnan – Anna.

Några hus bort har ett yngre par flyttat in. Rachel roar sig med att fantisera ihop hur deras liv ser ut. Hon ger dem namn och yrken och förväntar sig att deras kärlek är alldeles ren och obrytbar. Men så en dag försvinner den unga kvinnan. Rachel som håller på att gå ner sig totalt i sitt alkoholmissbruk blandar sig in i mysteriet. Hon har minnesförlust från kvällen då den unga kvinnan försvann och någonstans i bakhuvudet känner hon på sig att hon vet något viktigt om försvinnandet.

Jag måste börja med att berömma författaren för en väldigt spännande bok. Hade den inte varit det så hade jag slutat lyssna på den väldigt snabbt. Ingen av karaktärerna i boken är människor som man tycker om. Jag skulle vilja ruska om Rachel tills hon inser vilken idiot hon är. Tills hon slutar tycka så förbaskat synd om sig själv. Tills hon går vidare med sitt liv och slutar hänga upp sig på en man.

Anna, den nya kvinnan är otrevlig, svartsjuk och osäker. Hon har väl bara sig själv att skylla vad det gäller svartsjuka eftersom hon faktiskt var den andra kvinnan ett tag. Ja, den enda vettiga personen i boken är Rachels väninna som hon bor hos. Eller vettig är att ta i, för det är faktiskt ren idioti att låta Rachel bo kvar när hon beter sig som hon gör.

Jag har egentligen inget behov av att gilla karaktärerna jag läser om. Kanske är det mest realistiskt att framhäva människors dåliga sidor? Det som dock stör mig mest med boken är författarens ältande. Allt ska vändas och vridas på tills det inte finns någon som helst chans att läsaren har missat det författaren vill förmedla. För visst är det väl så att vi som läser böcker inte kan tänka själva..?


Rekommenderas för: Tågpendlare, spänningssökare eller för den som inte vill behöva tänka själv en stund

3/5 Kajsa Ankor
Betyg 3


 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s