Minimalistisk grafik: Del 5

Här kommer några korta tankar om seriealbum som jag läst den senaste tiden. Några var bättre än andra…


Bitch Planet Volume #1: Extraordinary Machine av Kelly Sue DeConnick

Är du en olydig kvinna? I så fall är risken stor att du blir dömd till att tillbringa dina dagar i fängelset som även kallas Bitch Planet. Är du tjock, lesbisk eller inte riktigt villig att låta din man vara otrogen med en yngre älskarinna så är du körd. Ja, kvinnan är inte mycket att hänga i julgranen om hon inte längre kan tillgodose mannens behov. Det här är ett viktigt album som får en att tänka till om hur kvinnor runt om i världen har det idag. Illustrationerna är fina och annonssidorna som kommer mellan varje del är roliga (och skrämmande) att läsa.

Betyg: 4/5 Kajsa Ankor


Death Vigil Volume #1 av Stjepan Sejic

Om du har en gåva som du skulle vilja använda till att fightas mot The Primordial Enemy så tycker jag att du ska gå med i the Death Vigil. Enda kruxet är att du måste dö först… Sejic är en duktig illustratör men tyvärr är han inte lika duktig på att skriva. Handlingen är så enormt utdragen och det är alldeles för mycket information på varje sida. Jag kommer inte att fortsätta med nästa volym.

Betyg: 3/5 Kajsa Ankor


Southern Bastards Book One: Premiere av Jason Aaron

En elak fotbollscoach som är så beräknande och hemsk att en hel stad fruktar honom. En krigsveteran som flyttar till den lilla staden i den amerikanska södern. En krigsveteran som vågar stå upp mot alla orättvisor som staden ser som vardag. Det här är bra, svart och svettigt. Rekommenderas varmt!

Betyg: 5/5 Kajsa Ankor


Grafiskt del 5


Sidekicked av Russell Brettholtz

Bakom varje superhjälte står det en lite mindre känd superhjälte. Det mest kända exemplet är väl Batmans Robin. I Sidekicked är de lite undanskuffade hjältarna sura på att alltid hamna i skuggan av de stora namnen så de går ut i strejk. Givetvis är det då som de onda skurkarna planerar att slå till som hårdast. Min fundering är vilket fackförbund hjältarna tillhör…

Betyg: 3/5 Kajsa Ankor


Shaman av Ben Kahn

Shamanen är magiker som tillsammans med en tonårshäxa (nej, inte Sabrina) och en pensionerad superhjälte slåss mot demoner och monster. Illustrationerna i den här är snygga men väldigt annorlunda. Tyvärr fastnade jag inte riktigt för handlingen eller karaktärerna.

Betyg: 2/5 Kajsa Ankor


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s