Gravplundring?

These Shallow Graves av Jennifer Donnelly


These Shallow GravesStaden är New York och vi befinner oss i slutet av 1800-talet. Josephine Montfort, kallas för Jo, tillhör den finare societeten i staden. Meningen med hennes liv är att se bra ut och att gifta sig rikt. Men när hennes pappa dör så faller hennes värld samman. Hon tar hjälp av en ung medicinstudent för att undersöka vad som egentligen hände hennes pappa. Och hon är inte rädd för att gräva djupt!

När jag läser den här spännande och underhållande boken så kan jag inte annat än att slås av tankarna på hur det var att vara kvinna under denna tidsperiod. Man var inget annat än ett avelssto. Ett kuttersmycke som ska pryda sin makes arm. Ja, det var inga lysande framtidsutsikter om man saknade en penis förr i tiden.

Jo vägrar dock finna sig i hennes tids kvinnosyn. Hon klarar sig bra utan en man att stötta sig mot. Det är en av anledningarna till att boken är så pass bra som den är. Vi behöver starka, självständiga kvinnor som huvudpersoner i böcker. Speciellt i YA som läses av unga tjejer och kvinnor. En bok som These Shallow Graves kan ge en ung kvinna en knuff i rätt riktning. Kanske till och med ge henne lite mod att våga vara sig själv.


Rekommenderas för: Unga kvinnor, kvinnor, män, alla som vill läsa en bra historisk roman med en spännande mordhistoria


3,5/5 Kajsa Ankor
Betyg 3,5


Annonser

4 reaktioner på ”Gravplundring?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s