Lättlyssnad deckare som gav mersmak

Lycke av Mikaela Bley


LyckeÅttaåriga Lycke försvinner spårlöst från Kungliga Tennishallen i Stockholm. Hennes föräldrar är skilda och pappan har redan en ny familj. Samtidigt som föräldrarna försöker hantera situationen på bästa sätt så vill media få ut nyheten så fort som möjligt. Det är så Ellen Tamm kommer in i bilden.

Ellen jobbar på TV4-nyheterna och hon får uppgiften av sin chef, och förre detta pojkvän, att ta reda på så mycket hon kan om fallet. I nyhetsbranschen gäller det att vara först ut, kosta vad det kosta vill…

Det här är tredje boken om ett försvunnet barn som jag läst de senaste månaderna. Egentligen är det en hemsk trend men ämnet upprör, berör för ondskan är så total. Hur kan någon vilja skada ett barn? Det är ett perfekt ämne för en bok som ska få läsaren engagerad.

Lycke lyckas faktiskt engagera mig och jag dras snabbt in i boken. Det är Ellen som är orsaken till detta för hon är en riktigt bra karaktär. Hennes bakgrund tillför lagom mycket till historien. Hennes överklassuppväxt och livsstil är lite annorlunda för svenska böcker och det känns fräscht och intressant. Romantiken får en lagom stor del i historien.

Lycke är en riktigt bra debut. Okej, slutet är kanske inte det mest oväntade men det gör inget för karaktärerna är väl uppbyggda och historien håller ihop väldigt bra. Jag ser fram emot fortsättningen oerhört mycket.


Rekommenderas för: Den som uppskattar en bra, svensk deckare


4/5 Kajsa Ankor
Betyg 4


 

Annonser

8 reaktioner på ”Lättlyssnad deckare som gav mersmak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s