Om Lady Maccon eller när Kajsa faktiskt avslutade en serie

Changeless
Blameless
Heartless av Gail Carriger
Timeless


Parasollprotektoratet

Det här är bok 2-5 i serien om Alexia Tarabotti-Maccon. Serien är även känd som The Parasol Protectorate. Alexia är en preternatural och även muhjah till drottning Victoria. Hon ska fungera som en sorts balansör mellan vampyrerna och varulvarna som också är med i drottningens skuggråd.

Alexia umgås med vampyrer och är gift med en varulv. Det bäddar för en massa spännande äventyr. I de här fyra böckerna får vi besöka Skottland, Italien, London och Egypten. Miljöerna är steampunk-inspirerade och jag hade verkligen önskat att böckerna skulle bli en tv-serie. Den hade varit så snygg och väldigt rolig.

Humorn är viktig för Carriger. Hennes språk är elegant, högtravande och väldigt passande till denna typ av bok. Alexia är en adelsdam och rör sig i de kretsarna, då måste hon prata som en dam också. Alexia är en kvinna som vet vad hon vill och hon är expert på att ge svar på tal. Hennes repliker är rappa och man skrattar någon gång på varje sida.

Ska ni läsa en bokserie som ger er allt – glädje, spänning, romantik, karaktärer med umpf, språkglädje, snygga omslag och intressanta miljöer – så välj den här. Jag kommer defintivt läsa uppföljarserien som kommit: Prudence. Men just nu är jag så stolt över att ha läst ut en fem böcker lång serie som stått i bokhyllan så jag tror jag väntar ett tag.

Betyg: 4/5 Kajsa Ankor till samtliga böcker

 

4 reaktioner på ”Om Lady Maccon eller när Kajsa faktiskt avslutade en serie

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.