En smakebit på søndag: Traffic – John Ruskin

Smakebit på söndagDå var det åter igen söndag. En veckodag som är sötsur. Man är ledig, man ska vila, man kan läsa. Men samtidigt vilar måndagens måsten över en som en elak skugga. Det bästa vore väl att leva i nuet och njuta av allt som denna dag har att erbjuda. Förslagsvis ett gäng härliga böcker och en god kopp chai-te. Med mycket mjölk.

Dagens smakbit kommer från den sjätte boken i Penguins jubileumsutgivning. De firar 80 år i år så de har alltså släppt åttio små, svarta klassiker. Jag har precis börjar läsa Traffic av John Ruskin. Den innehåller två av hans essäer och ska ta upp en konstkritikers tankar kring den tidens pengahysteri. Vi får väl se om jag gillar det eller inte. Den har fått lite mixad kritik på Goodreads.

Kika in hos Mari du också och dela med dig av en smakbit!

TrafficYou shall have thousands of gold pieces; – thousands of thousands – millions – mountains, of gold: where will you keep them?

 

Annonser

21 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Traffic – John Ruskin

  1. Tack för smakbit – ingen bok jag känner till detta, men blev nyfiken nu. Läser dem sällan, men bland just essäer rekommenderar jag alltid Amos Oz; ”Hur man botar en fanatiker och om att skriva”. Helt suverän! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s