Spänning av varierande kvalitet

Jag älskar spännande böcker. Men de får gärna vara bra… Det är inte alla som är det, tyvärr.


Davidsstjärnor av Kristina Ohlsson

DavidsstjärnorEn israelisk legend berättar om Papperspojken. Han kommer om natten och rövar bort sina offer. Vad har detta med nutiden att göra? När en lärare mördas och två pojkar kidnappas bort är den judiska Salomonskolan en av kopplingarna. Kan det vara Papperspojken som har kidnappat pojkarna? Det är det som Fredrika Bergman, Alex Recht och Eden Lundell ska försöka ta reda på.

Efter Paradisoffer var jag lite tveksam till ännu en bok i serien. Men den här var betydligt bättre. Och betydligt mer obehaglig. Jag irriterar mig inte lika mycket på Fredrika Bergman som tidigare. Dessutom lyckas Ohlsson knyta ihop alla lösa trådar (vilket är ganska så många) väl i slutet. Är det sista boken i serien om Bergman? Någon där ute som vet?

Betyg: 4/5 Kajsa Ankor


Ghostman av Roger Hobbs

GhostmanEtt casinorån går fel och man behöver en kompetent kille för att städa upp härvan. Då är det smart att vända sig till Ghostman!

Baksidan lockade mig något oerhört så mina förväntningar var ganska så höga. Dessutom har den blivit lite småhypad på internet. Det visar sig att det absolut inte är en bok för mig. Jag har en allvarlig allergi mot överdetaljerade böcker. Jag var nära en anafylaktisk chock redan på sidan 20 av den här boken. Man får verkligen veta allt. Hur just den modellen på vapnet fungerar. Vilken bil som lämpar sig bäst till just den aktiviteten. Interiörer, exteriörer, personer… Jag tror handlingen endast skulle vara runt 50 sidor lång om allt dravel plockats bort. Synd, för jag gillade konceptet. Kanske gör den sig bättre på film?

Betyg: 0,5/5 Kajsa Ankor


Agatha H and the Airship City (Girl Genius #1) av Phil & Kaja Foglio

Girl GeniusSteampunk, en smart och oerhört sexig huvudperson och så en massa onda skurkar som vill ta över världen. Känner vi igen det?

Boken baseras på en populär web-comic som man kan läsa gratis på internet. Den gör sig betydligt bättre som det också. Jag skummade igenom historien till sist då den inte gav mig någonting. Dessutom är den väldigt sexistisk…

Betyg: 0,5/5 Kajsa Ankor


Annonser

2 thoughts on “Spänning av varierande kvalitet

  1. Monika oktober 23, 2015 / 8:36 f m

    Jag var inte riktigt lika tuff mot Ghostman som du, men det fanns en hel del i den boken som störde mig 🙂

    • ladywindermere83 oktober 23, 2015 / 9:38 f m

      Jag önskar att jag hade gillat den bättre för jag gillar konceptet. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s