När är det egentligen OK att ljuga?

Lying Out Loud av Kody Keplinger


Lying Out LoudSonny Ardmore har en talang – hon är mästare på att ljuga. Hon ljuger om hennes föräldrar. Hon ljuger om att hon bor hos sin bästa kompis Amy varje natt för hon inte har någonstans att ta vägen. Den enda personen som hon delar allt med är just Amy. Hon delar med sig av hennes hat mot Ryder Cross. Tyvärr är det så att Ryder är lite smått betuttad i Amy och skickar ett e-mail till henne. Ett e-mail som Sonny svarar på där hon låtsas vara Amy… Invecklat – ja! Underhållande – Ja! Lite ”over the top” – ja!

Jag har väldigt svårt för Sonny. Hon har ingen ansvarskänsla överhuvudtaget och det enda hon tänker på är sig själv. Hon struntar i hur mycket hon sårar sin bästa kompis bara hon slipper avslöja sina hemligheter. Bästa kompisen Amy är även hon lite irriterande, i varje fall i halva boken. Hon är en riktig dörrmatta som inte direkt gör det svårt för Sonny att torka av sina smutsiga skor på.

Det bästa med den här boken är när man får återse Wesley och Bianca från The Duff. De har en ganska stor del i boken då Wesley är Amys storebror. Hela deras familj – familjen Rush – är underbar. De är varma och välkomnande och det märks att de har tagit sig i kragen efter det som hände i The Duff.

Kody Keplinger skriver otvunget och gör det hela väldigt lättläst. Inga onödiga detaljer eller långa dialoger. Men ändå så saknar det trovärdighet. Jag tror att det beror på att inblandningen av vuxna är väldigt liten. Jag kan inte inbilla mig att detta hade fått hända i en normal familj. Men vad vet jag, jag kanske helt enkelt är alldeles för ärlig.


Rekommenderas för: Notoriska lögnare, Duff:s eller för den som gillar underhållande contemporary YA.

4/5 Kajsa Ankor
Betyg 4


Annonser

2 thoughts on “När är det egentligen OK att ljuga?

  1. Lena oktober 16, 2015 / 4:00 e m

    Är lite nyfiken på den här författaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s