Det perfekta bokfikat på kanelbullens dag

Kanelbullen är ett av de mest svenska fikabröd jag kan tänka mig. Jag bakar sällan bullar själv och det var väldigt längesen jag ens åt en. Men hur passar detta mumsiga fikabröd ihop med bokläsning? Jag tänkte bjuda på ett litet kafferep och se hur några av våra fikafavoriter står sig när det gäller bokfika.

Kanelbulle

Kanelbullen
En bra kanelbulle är kladdig. Har den inte mycket fyllning så är den inte värd sitt namn. I och med detta kladd så spricker ju tyvärr den tänkta symbiosen bok + bulle. Jag tror inten sann bokälskare uppskattar fettfläckar på omslagen. Ännu mindre tre pärlsockerkorn mitt i kapitel 12.

Kladdkakan
Vågar man verkligen kombinera en kär bok med något som faktiskt heter KLADDkaka? Enligt mig borde det vara ett lagstadgat säkerhetsavstånd på 10 meter mellan en bit kladdkaka och en bok.

Prinsessbakelsen
När man äter en bakelse av denna klass krävs det finess. Och en tårtgaffel. Hur ska man då kunna hålla i boken? Hur tusan ska man kunna bläddra?

Ballerinakexet
Smulrisken är uppenbar. Låt oss hoppas att eventuella smulor som kontaminerar boken är från de ljusa kexet och inte det som smakar lite choklad.

Ett äpple
Är äpplet saftigt så riskerar man att sidorna i boken fläckas av fruktsaft. Ett sätt att komma ifrån det här dilemmat är plast. Plasta in både dig och boken. Problem solved!

BabyBel-osten
Äter man enligt LCHF så behöver man ju ändå lite fika ibland. Då brukar de små, röda ostarna vara bra att ha i väskan. De är oslagbara när det gäller bokfika. Smular inte, flottar inte av sig och är faktiskt riktigt goda.

Jag hoppas ni har hittat ett lämpligt bokfika och så önskar jag er alla en riktigt trevlig kanelbullens dag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s