Böcker om sånt där som bara inte får hända

Två böcker; en handlar om en flickdetektiv som mist sin far, den andra är tyvärr inte en skönlitterär bok utan den har verkligen hänt på riktigt.


Rubinen i dimmanRubinen i dimman av Philip Pullman

Sally Lockhart är en ung kvinna i 1870-talets London. Hennes pappa har just omkommit då hans fartyg kapsejsade på väg till Indien. Men så får hon ett mystiskt brev och börjar gräva lite i vad som egentligen hände. Det är givetvis förenat med livsfara och spänningen stiger.

Philip Pullman är väl mest känd för serien Den mörka materian, med boken Guldkompassen. Och jag tror att fantasy är hans grej snarare än ungdomsdeckare. Sally är tuff och det är ganska så underhållande men samtidigt är det lite långtråkigt. Jag tappar intresset flera gånger och tackar högre makter för att den inte är speciellt lång.

Betyg: 1,5/5 Kajsa Ankor


Flickan med de röda skornaFlickan med de röda skorna av Maria Housden

Författarens dotter Hannah fick diagnosen cancer en månad innan hon skulle fylla tre år. I Flickan med de röda skorna får vi läsa om Hannahs sjukdomstid och den svåra sorg som drabbar familjen efteråt.

Det här är en mycket sorglig bok som egentligen inte borde blivit skriven. För inget barn förtjänar att inte växa upp. Hannah verkade vara en underbar liten flicka som hade haft så mycket att ge världen om hon hade fått växa upp. Dessutom är boken ganska så välskriven, något som inte brukar vara fokus när det gäller den här typen av böcker.

Betyg: 4/5 Kajsa Ankor


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s