Pojken i huset bredvid

Lola and the Boy Next DoorLola and the Boy Next Door av Stephanie Perkins handlar inte om den Lola som The Kinks sjunger om. Istället handlar det om klädfanatiska Lola, en ung tjej i San Fransisco, med två pappor och en äldre pojkvän. In i bilden kommer snart tvillingarna Calliope och Cricket och Lolas liv blir lätt kaotiskt. Hon har ju dejtat Cricket tidigare tills Calliope satte käppar i hjulet.

Det här är den fristående uppföljaren till Anna and the French Kiss. Jag gillade den boken, den var charmig och hade mycket humor. Dessutom hade den Étienne St. Clair – den charmigaste pojk’ jag läst om på väldigt länge. I Lola and the Boy Next Door är det Cricket som har rollen som den stora charmören. Han är en uppfinnare och är lite så där lagom hipster och cool. Lola är smått galen och hennes modeuppfattning är skandalöst fjantig.

Tyvärr är den här boken en stor besvikelse efter att ha läst om Anna och St. Clair. Lola retar gallfeber på mig. Hon är bortskämd, gnällig och oerhört barnslig. Den enda vettiga personen i boken är Lolas äldre pojkvän Max. Hans beteende i slutet av boken kan ifrågasättas men jag tror att det var tvunget av Stephanie Perkins att svartmåla honom lite. Det är ju Cricket man ska tycka om. Det jag tycker bäst om i den här boken är inte Cricket – det är de delar där Anna och St. Clair är med.

Jag hoppas innerligt att nästa bok i serien, Isla and the Happily Ever After, är bättre. Jag tror att den har betydligt större potential än den här då den återigen utspelar sig i Paris, precis som boken om Anna.

Rekommenderas för: Modeskapare som vill få lite råd om hur man inte ska klä sig, Benjamin Syrsa-fans eller för den som gillar Stephanie Perkins och vill ge henne en chans.

2/5 Kajsa Ankor
Betyg 2


Short review in English: Not the sequel to Anna and the French Kiss as I expected. Lola is a very childish girl who has no fashion sense at all. The best parts of the book was the ones with Anna and St. Clair… That says a lot!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s