En smakebit på søndag: Ole Dole – M. J. Arlidge

Smakebit på söndagLäslusten har inte varit den bästa den sista veckan. Egentligen har det inte varit fel på läslusten utan snarare har problemet varit att få tid att läsa. Söndagen är i varje fall vikt åt läsning. Jag ska läsa ut The Miniaturist av Jessie Burton och därefter står Ole Dole av M.J. Arlidge på tur.

Det är en spännande deckare som utspelar sig i Southampton. Den påminner lite om Saw-filmerna, fast utan alltför mycket blod. Två personer har kidnappats och lämnats i en bassäng utan stegar. De har ingenstans att ta vägen, de har ingen mat och ingen dryck. Det enda som finns är en telefon och en laddad pistol. För om den enda dör så får den andra leva…

Smakbiten kommer från sidan 9 i Lind & Co:s utgåva.

Kika in hos Mari du också och dela med dig av en smakbit!

Ole DoleFörst var det inte så. I början var vi ursinniga, trotsiga. Vi var säkra på att vi inte skulle dör här, att vi skulle överleva tillsammans. Amy stod på mina axlar och bröt sönder naglarna när hon klöste längs kaklet i ett försök att nå kanten på bassängen. När det misslyckades försökte hon hoppa från mina axlar, men poolen är säkert fem meter djup, kanske mer. Räddningen tycktes vara precis utom räckhåll.

 

Annonser

32 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Ole Dole – M. J. Arlidge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s