En smakebit på søndag: Nathalie: En delikat historia – David Foenkinos

Smakebit på söndagJa, då var ännu en vecka gången och vi närmar oss höst och vinter med stormsteg. Hösten är ju min absoluta favoritårstid. Luften är krispig, träden är som vackrast, solen finns där men är inte stekhet och så får man ju krypa upp under en filt med en spännande deckare.

Söndagens smakbit kommer från Nathalie: En delikat historia av David Foenkinos. Denna franska bok handlar om unga Nathalie som plötsligt mister sin man. Efter en tid får hon dock upp ögonen för en svensk man på hennes företag. Än så länge gillar jag den väldigt mycket.

Kika in hos Mari du också och dela med dig av en smakbit!

NathalieNär helgen kom var Nathalie ofta helt slut. Hon tyckte om att ligga i soffan och läsa på söndagarna, och när sömnen vann över intrigen försökte hon låta boksidorna och drömmarna byta av varandra. Hon lade sig tillrätta med en filt över benen, och vad mer kan man säga? Jo, hon tyckte om att brygga en kanna te och drack den ena koppen efter den andra i små klunkar, som om den heta drycken var en outsinlig källa. Söndagen när allting hände låg hon och läste en tjock roman av en rysk författare som är mindre läst än Tolstoj och Dostojevskij och som kan få en att fundera över eftervärldens orättvisa. Hon tyckte om hjältens tama sätt, hans brist på handlingskraft och energi, som färgade hela vardagen. Hans kraftlöshet hade något sorgset över sig. Och precis som med te, tyckte hon om romaner som aldrig tycktes ta slut.

Annonser

32 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Nathalie: En delikat historia – David Foenkinos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s