Välkommen på årsmöte i Bassett Hound-klubben!

The Disreputable History of Franke Landau-BanksMen du är bara välkommen om du är man. Och går på Alabaster Prep. Frankie Landau-Banks är elev på denna skola men tyvärr är hon tjej. Medan killarna på prestigeskolan har möjlighet att bli president är tanken att Frankie och hennes kvinnliga skolkamrater ska vara en god First Lady. Det gillar inte Frankie och hon börjar utmana systemet.

I The Disreputable History of Frankie Landau-Banks av E. Lockhart är temat lite svårtolkat. På ytan är det en trevlig liten historia om hur Frankie går från att vara en tjej till att ta de första stegen till att bli en kvinna. Skrapar man dock lite på ytan så hittar man en bok med ett hälsosamt budskap till alla som läser den.

Frankie är kvinna. Det gör henne inte hjälplös. Istället så tar hon för sig av det hon vill ha. Så när det finns en hemlig klubb endast för manliga elever så vill även Frankie vara med. Går det inte på traditionell väg så får hon helt enkelt lösa det själv. Det hela är början på en sjudundrande resa med en massa humor men även en del allvar. Bassett Hound-klubben får se upp!

Första delen av boken är lite i långtråkigaste laget men det tar sig ganska så snart. E. Lockharts språk är gudalikt. Underhållande, humoristiskt, intelligent, genomtänkt, kvickt. Det är bara några adjektiv som beskriver hur hon skriver.

Jag tror att jag har hittat en ny favoritförfattare här, jag gillade ju faktiskt We Were All Liars också. Så tanken är att plocka upp resten av hennes utgivning. Vilken tur att jag har en novellsamling som hon bidragit till i bokhyllan.

Rekommenderas för: Alla.

5/5 Kajsa Ankor
Betyg 5


Short review in English: Such a good book! I really like E. Lockhart’s writing style; it’s so witty and intelligent. The story is about Frankie Landau-Banks, a young woman who doesn’t want to be treated differently than her male class mates. So she infiltrates the schools secret society – a beginning of a very amusing story.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s