När det inte riktigt går som man vill

Fruktlösa försökBarnlöshet är ett väldigt känsligt ämne men något som människor över hela världen våndas över dagligen. I Ben Eltons Fruktlösa försök har huvudpersonen Sam och hans Lucy svårt att få barn. Vi får ta del av deras relation, tankar och vardag genom dagboksinlägg. Vartannat inlägg är Sams och vartannat är Lucys. Lite annorlunda uppbyggnad men ger boken lite variation.

Lucy är inte direkt en favoritkaraktär. Hon är totalt humorbefriad, egoistisk och fixerad. Och kanske det kan bli så när det inte riktigt går som man vill. Det verkar som hennes enda mening med livet är att få barn. Hon får inte riktigt det stöd hon behöver från Sam. Han vill ha barn han också, men inte lika mycket som Lucy.

Styrkan i boken är humorn speciellt i Sams inlägg. Författaren, Ben Elton, är förutom författare till romaner även stå-uppkomiker och manusförfattare. Han har bland annat skrivit manus åt serien Svarte Orm. Det är en av mina favoritserier så hans humor går väl helt enkelt hem hos mig. Tyvärr pratar han lite för mycket om sitt jobb. Dessa bitar är tråkiga att läsa om och tillför inte något till handlingen.

Förutom humorn är relationsaspekten också intressant. Barnlöshet kan verkligen tära på ett förhållande och det beskrivs väl i Fruktlösa försök. Jag blev förtjust i Eltons skrivarstil så jag har redan införskaffat några fler av hans titlar. Hoppas slutet på de böckerna är lika oväntat som i den här.

Rekommenderas för: Dagboksskrivare, dagbokstjuvläsare eller för den som vill läsa en humorfylld relationsroman.

3,5/5 Kajsa Ankor

Betyg 3,5


Short review in English: A humoristic relationship novel about a young couple who have problems with concieving a child. The book is written in a diary format and you get to follow both hers and his thoughts throughout the book. And the ending – wow! I never saw that coming.

Annonser

2 thoughts on “När det inte riktigt går som man vill

  1. nathaliesjogren augusti 27, 2015 / 9:03 e m

    Ja Ben Elton är ju suverän. Har du läst Popcorn? En underbar bok!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s