Fables Vol 1: Legends in Exile & Fables Vol 2: Animal Farm – Bill Willingham

Fables vol 1-2

Snövit, stora stygga vargen och Odjuret är bara några få av karaktärerna i denna populära serie. Sagofigurerna har blivit bortkörda från sitt hem men har hittat ett nytt tillhåll i Fabletown, New York City. Här försöker de beblanda sig med oss vanliga människor utan att avslöja deras riktiga identitet. Samtidigt så är Snövits syster, Rose Red, försvunnen och hennes lägenhet är uppochnervänd. Bigby, Fabletowns egna polis och tillika den fd elaka vargen, försöker lösa fallet.

I volym nummer två får vi veta mer om Farmen. Det ställe där de invånare som inte kan sköta sig i Fabletown hamnar. Och man kan ana uppror i luften. Här är det Snövit som hamnar i trubbel och det är spännande.

Fables

Först och främst måste jag säga hur snyggt illustrerad och färgsatt dessa två böcker är. Det är lagom spretigt och färgglatt. Det känns som en blandning mellan en tecknad sagobok och en film noir. Mellan varje del i volymerna finns det helsidor som är tecknade på annat vis än serien. Ni ser exempel på en sådan ovan. De flesta av dessa är så fina att jag skulle vilja rama in dem.

Nästa sak som jag gillar med Fables är handlingen. Igenkänningsfaktorn till karaktärerna är stor och den fördjupar läsningen. Sen att de olika sagofigurerna inte riktigt är som de var i de gamla sagorna, till exempel den stora stygga vargen som nu är polis, gör ju det hela ännu roligare och mer intressant.

Det finns 22 volymer att läsa och jag har nästa tre i bokhyllan väntandes på mig. De lär bli lästa i sommar! Sen finns det en massa andra serier i samma värld att utforska. Jag har att göra!

Rekommenderas för: Sagofantaster, gamla vargar och söta troll eller de som vill hänge sig åt en riktigt bra men lång serie.

Fables Vol 1: Legends in Exile: 5/5 Kajsa Ankor
Fables Vol 2: Animal Farm: 4/5 Kajsa Ankor

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s