Death at Wentwater Court – Carola Dunn

Death at Wentwater CourtDaisy Dalrymple är en nyfiken journalist som skickas till Wentwater Court för att skriva ett reportage. Men hennes artikel tar snabbt en annan vändning då Lord Stephen Astwick dör mystiskt i en frusen sjö. Daisy hjälper Scotland Yard i jakten på mördaren.

Det första som slog mig när jag började läsa den här boken var att detta kan vara en ung Miss Marple. Det är inte riktigt lika tajt språk och mordgåta som Christie brukar leverera men språket passar väl in i tidseran.

”You and your bolly writing”, he groaned. ”Dash it, Daisy, it shouldn´t take more than an hour or so to put together a bit of tomfoolery for the gossip column. You can scribble it of later.”

Boken är en mysig pusseldeckare som håller en i greppet genom hela boken. Tyvärr är den lite för ”snackig” stundtals. Dialogerna håller på i evigheter och för inte handlingen framåt så som jag hade önskat. Lägg till ganska detaljerade miljöbeskrivningar till detta och ni får en bok som är relativt medelmåttig. Som tur är verkar konstapeln mycket mumsig…

He grinned, his eyes warming, and she noticed that his dark, crisp hair sprung from his temples in the most delicious way. Altogether he was rather gorgeous, she decided.

DEATH AT WENTWATER COURT är den första boken i serien om Daisy Dalrymple. Hittills har det utkommit 22 sammanlagt. Alla med lika snygga omslag.

Rekommenderas för: Skridskoåkare, Tonya Harding-fans, Christiegillare och de som vill försöka lösa en spännande mordgåta.

3/5 Kajsa Ankor
Betyg 3

Annonser

7 thoughts on “Death at Wentwater Court – Carola Dunn

  1. Sandra juli 19, 2015 / 9:44 e m

    Jag ÄLSKAR omslaget 😀 åhhh!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s