London, baby! DEL 3 + GIVEAWAY!

För information om giveawayen: Scrolla längst ner!

Resterande dagar i London var härligt fulla med aktiviteter. En av de mer minnesvärda var min egen lilla shoppingtur som tog mig in på bakgator i Soho där måna xxx och skyltar med ordet Adult stod överallt. När man tänker på engelsmännen (mycket fördomsfullt, jag vet) så är de ganska pryda. I alla fall gestaltas de så på film. Men i de här kvarteren levde synden fritt. Och jag kände inte att det var ett bra område att hänga i när man är själv.

Men min lilla utflykt i sexkvarteren tog mig till den mysiga serieaffären Gosh. Där hittade jag två seriealbum: Sex Criminals Volume 2 – Two Girls One Cop av Matt Fraction & Chew Volume One: Taster’s Choice – John Layman. Den kvällen, möjligen lätt traumatiserad av att mina fördomar revs så lätt, så blev det tradionell, engelsk mat på otraditionellt vis. Shepard’s Pie på hotellet. Enligt tillförlitliga källor skall detta intagas på en skruffig pub och absolut inte på finporslin. Hur som helst så var det helt ok. Lite smaklöst, men ändå över förväntan.

Shepards Pie

Nästa dag var en lördag. Det var även den avslutande dagen på kongressen vilket gav oss nästan hela eftermiddagen fri att utforska London. Mitt resesällskap var på jakt efter en viss rom som han hade hört talas om. Vi hade letat efter den på många ställen men gått bet. Så från samma tillförlitliga källa som hade koll på den engelska maten blev vi tipsade om The Whiskey Exchange. Himmelriket! Här fanns det så många spritsorter att det var rent makalöst. Mest whiskey, givetvis, det hör man ju på namnet, men även alla andra spritsorter du kan tänka dig. Vi fick provsmaka en stark rom som var mycket god. Det behövde efterföljas av lite lunch, för klockan närmade sig nog 13.00 med stormsteg. Vi hamnade av misstag på Londons största matmarknad – Bourogh Market. Detta kan jag verkligen rekommendera att ni besöker. Det var packat med folk, solen sken och det doftade ljuvligt. Man kunde välja på mat från all världens hörn. Vi valde anka med plommonsås – mycket gott!

Whiskey Exchange

För att inte bara tillbringa tiden i London shoppandes så styrde vi kosan mot Churchill’s War Rooms. Det ligger i närheten av House of Parliament, Big Ben, Whitehall och Downing Street. Väldigt många sevärdheter inom en liten radie. Museet är inrymt i underjorden, i de gångar och rum där de som styrde Storbritannien under andra världskriget höll till under bombningarna. Jag har varit där en gång tidigare men nu har de utökat med en väldigt välgjord utställning om mannen Winston Churchill. Rekommenderas!

War Rooms

Sista dagen, söndagen, hade med sig lite flygrädsla för min del. Men jag var ju tvungen att åka hem. Jag ville inte stanna mycket längre i det där hotellrummet. Först käkade vi lunch på Hard Rock Café, tittade på Eric Claptons gitarr – den som låg till grund för hur restaurangkedjan idag samlar på musikmemorabilia. Maten var god, den godaste på hela resan och till detta drack jag min första Hurricane någonsin. Vädret var magiskt och jag ville egentligen inte åka hem.

Men flygresorna gick bra. Vi var ca 40 minuter sena till start i London. Vi trodde vi skulle få sova i Stockholm den natten eftersom vårt anslutningsplan till Sundsvall gick 60 minuter efter ankomst på Arlanda. Men kaptenen och styrman använde medvinden och motorerna till max vilket gjorde att vi anlände cirka 3 minuter efter den ankomsttiden vi skulle ha. Skönt!

London är en vacker stad och jag har redan planerat att återvända till hösten. Jag tar med mig maken så vi kan titta på fotboll. Arsenal är ju bra på det där med fotboll.

Sammanställning

DEL 1
DEL 2

Giveaway!

Vill ni vinna en fin tygpåse med Gryffindoremblemet på? I ligger det dessutom en låda med te från Fortnum & Mason.

För att vinna räcker det med att kommentera på detta inlägg. Vill ni ha en extra chans att vinna så får ni en extralott om ni sprider tävlingen på er egen blogg eller liknande.

Sista tävlingsdagen är 5 juli, kl 23.59. Lycka till!

31 reaktioner på ”London, baby! DEL 3 + GIVEAWAY!

  1. Pingback: En smakebit på søndag: The Last Summer of Us – Maggie Harcourt – Kajsas bokblogg

  2. Pingback: Sista chansen! – Kajsas bokblogg

  3. Pingback: En smakebit på søndag: Alex + Ada: Volume 1 – Sarah Vaughn & Jonathan Luna – Kajsas bokblogg

  4. Jag vill gärna vara med! Är tokig i London och Tea (köper inte med mig något från England den här gången och det bådar inte gott för en teoman 😉 )och Harry Potter har jag äntligen börjat lyssna på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.