London, baby! DEL 1

Tandlossning. Anledningen att jag åkte till London första veckan i juni var just tandlossning. Inte för att jag hittat någon mystisk tandläkare som påstår sig kunna bota tandlossning med vitlök och ingefära. För jag har ju faktiskt inte tandlossning, vi tandläkare är nämligen immuna. Istället var det en kongress vid namn EuroPerio som lockade. I ärlighetens namn så handlade det inte bara om hur tänderna lossnar på grund av bakterier och kroppsliga reaktioner. Det handlade dessutom om det lite mer intressanta ämnet implantologi. Så egentligen tillbringades mina dagar på detta ställe, lyssnandes på världsberömda föreläsare samtidigt som jag sög i mig kunskap som en torr biltvättssvamp med schampoo i. Majoriteten av resan är därmed beskriven så nu känns det som jag pratat nog om tänder, eller hur?

Jag skulle vilja inleda med att berätta om min lätta flygrädsla. Jag är inte så sjåpig att jag vägrar flyga men när arbetsgivaren inte tycker att det är tidseffektivt (eller kostnadseffektivt) att åka tåg till Paris och sen vidare till London via Engelska kanaltunneln så har man inte så mycket att välja på. Jag var tveksam till om rutten Göteborg – Newcastle – tåg till London skulle godkännas den också så jag föreslog inte ens den. Dessutom vet man inte hur mycket det blåser på Nordsjön.

Lite småstressad på Midlanda över att tillbringa hela förmiddagen i en plåtburk med vingar väntar jag på min handledare. Han har åkt en förbokad taxi som visst kört vilse. Efter att ha sett de flesta avsnitten av Airline så vet jag hur viktigt det är att komma i tid till incheckningen. Han hann fram till disken med några sekunders marginal. Egentligen var detta ganska bra för jag hann inte oroa mig över själva flygresan och när vi kom till gaten var det i princip bara att kliva på.

Flygresan. Ja, vad ska vi säga om den? Turbulent – ja. Det är det alltid när jag flyger. Lagen om alltings jävlighet. Jag hatar verkligen turbulens. Jag vet att det inte är farligt men jag kan inte låta bli att tänka om planet verkligen håller för off-roadkörning. Vi blev lite försenade så det innebar att vi var tvungna att småspringa genom hela Sky City och terminal 5 på Arlanda för att nå rätt gate. Perfekt, för då hann jag inte oroa mig för nästa flyg nu heller. Jag hade fullt upp med att andas och sätta fötterna framför varandra i snabbare takt än vad jag är van vid.

Väl på plats (vid nödutgången (ger mig lite mer kontrollkänsla)) i planet så meddelar kapten Örjan att det var en turbulent resa vi hade framför oss, speciellt över Nordsjön. Jag tackar till högre makter att jag inte åkte båt men bannar de samtidigt för att tvinga mig sitta med bubblande panikkänslor i två och en halv timme. Hur var resan då? Inte turbulent överhuvudtaget! Tack kapten Örjan med besättning för att jag därför satt på helspänn hela resan, inväntande grusvägsskak och barnbergochdalbanebackar. Tack! Vill tacka seriöst en gång också för att ni flög oss till London och landade och så utan att krascha. Bra gjort!

SAS

Väl framme på Heathrow så beger vi oss snabbt ner till London Underground, pröjsar för ett Oystercard och hoppar på tuben som trafikerar Piccadilly Line. En högst händelselös resa, förutom för mina fötter. Det fanns nämligen ingen sittplats.

I nästa del får ni veta hur resten av dagen fortlöpte, hur hotellet var (heltäckningmatta i badrummet eller inte?) och om jag hittade något spännande att köpa. I sista delen kommer jag även ha en liten utlottning. Så håll utkik. Nästa del dyker upp imorgon.

Annonser

4 thoughts on “London, baby! DEL 1

  1. Bara brittiskt augusti 11, 2015 / 4:18 e m

    Usch så jobbigt att sitta på helspänn. Båten hade du däremot inte kunnat ta. Det har inte gått båt från Goteborg sedan 2006 och förra året lades den ner från Danmark också så nu går Inga färjor Skandinavien-Storbritannien längre. 😦
    Bra att veta att Radisson inte var något att hänga i julgranen heller.

    • ladywindermere83 augusti 11, 2015 / 4:20 e m

      Hade fått simma! 😉 Singelrummen på detta Radisson var värdelösa. Dubbelrummen har jag dock sämre koll på. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s