3x minirecensioner: YA och en som hänt på riktigt

Dagbok för alla mina fans #1: Gregs bravader – Jeff Kinney

Gregs bravaderFrån Goodreads: Pojkar skriver inte dagbok, eller? Hjälten i den här boken, Greg, gör i alla fall det. Och inte nog med det – han ritar fullt med bilder i den också. Det är mammans påhitt och han gör det motvilligt till en början. Men han har själv kommit på att denna loggbok, som han själv hellre kallar det, blir perfekt att sätta i händerna på journalisterna när han en gång i framtiden blir rik och berömd. För det kommer han att bli! Först ska han bara tackla tiden på mellanstadiet.

Det här var en väldigt underhållande bok. Små stycken med text varvas med ganska simpla, men effektfulla, teckningar. En sak jag reagerade över var att Gregs föräldrar var väldigt hårda mot honom. Kanske så man uppfostras i USA, vad vet jag?

Betyg: 4/5 Kajsa Ankor


Finding Audrey – Sophie Kinsella

Finding AudreyFrån Goodreads: An anxiety disorder disrupts fourteen-year-old Audrey’s daily life. She has been making slow but steady progress with Dr. Sarah, but when Audrey meets Linus, her brother’s gaming teammate, she is energized. She connects with him. Audrey can talk through her fears with Linus in a way she’s never been able to do with anyone before. As their friendship deepens and her recovery gains momentum, a sweet romantic connection develops, one that helps not just Audrey but also her entire family.

Äntligen har Sophie Kinsella gett sig in i YA-genren. Debuten FINDING AUDREY är en trevlig start. Familjen är galet underbar och man känner verkligen för Audrey. Lägg på söta Linus på toppen så blir boken ännu finare. Läste ett förhandsexemplar från Netgalley i e-boksformat men tror jag vill ha boken i hyllan för att komplettera min Kinsella-samling.

Betyg: 4/5 Kajsa Ankor


Harem: En sann historia – Jillian Lauren

HaremFrån Goodreads: Jillian är 18 år när hon tillsammans med ett fåtal utvalda kvinnor får erbjudandet att åka till Brunei för att leva och bo hos sultanens yngste bror, prins Jefri. Den stora summa pengar hon erbjuds för två veckor i ett palats är lockande nog för att få den äventyrslystna teaterstudenten Jillian, som har en tuff tid bakom sig som strippa och eskortflicka i New York, att ta chansen. Väl på plats möts hon av ett äkta harem och ett överflöd av festligheter, lyx och intriger. Men det visar sig snart att prinsen, som spenderar en förmögenhet i form av juveler och flärd på sina kvinnor, inte är sen med att utnyttja den makt han har över dem. De två veckorna blir till ett år, och Jillian blir alltmer involverad i en ondskefull kamp om prinsens uppmärksamhet. HAREM är Jillian Laurens historia och lika mycket en orientalisk rock n’roll saga som en vacker berättelse om en ung kvinnas sökande efter identitet och äkta kärlek.

Vilken spretig upplevelse det här var. Att kalla det för en upplevelse är att ta i. Hela boken är ett enda stort stressmoment. Jillian beskriver sig själv som väldigt kall, obrydd och distanserad till allt som hänt. Dessutom skyller hon i princip allt på sin pappa. Det förekommer alldeles för många namn och boken hade lätt kunnat halverat sitt sidantal.

Betyg: 0,5/5 Kajsa Ankor

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s