Avdelning 73 – Sofie Sarenbrant

Avdelning 37Från Goodreads: När kriminalinspektör Emma Sköld vaknar upp på sjukhuset har hon ingen aning om vad som har hänt. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter med sambon Kristoffer och åkte till stallet. Emma får reda på att hon har varit med om en ridolycka, att hon har legat i koma i fem månader. Läkarna kan inte lova att hon någonsin kommer kunna gå igen. Under Emmas frånvaro har Kristoffers före detta flickvän klivit in i rollen som ny mamma, en uppgift hon absolut inte vill lämna ifrån sig. För att hålla ett vakande öga på Emma har hon tagit jobb på sjukhuset. Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära. Emma har en känsla av att något inte stämmer, och hon försöker febrilt tvinga fram minnen av olyckan. Hon blir allt mer övertygad om att ett brott har begåtts och ber sin kollega Nyllet om hjälp att ta reda på sanningen. Varför skulle någon vilja göra henne illa? Och vem är den främmande kvinnan som dyker upp i hennes drömmar hela tiden? 

Jag har troget läst allt Sofie Sarenbrant skrivit. VECKA 36 och ISTÄLLET FÖR DIG var två ganska bra deckare som utspelade sig i mysig miljö. Sen började serien om Emma Sköld med böckerna VILA I FRID, ANDRA ANDNINGEN och VISNING PÅGÅR. Den sista boken var betydligt bättre än de två första i serien och cliffhangern som man lämnades med fick mig att längta efter den här boken.

Precis som Sarenbrants andra böcker är AVDELNING 73 oerhört lättläst. Jag läste ut mitt recensionsexemplar (Tack Massolit!) på runt 90 minuter effektiv lästid. Det är en bra bok för solstolen för man behöver inte lägga ner alldeles för mycket energi för att plöja genom sidorna.

Nästa sak som var bra med boken var slutet. Det var faktiskt väldigt oväntat och ännu en gång är det en cliffhanger som man lämnas med. Därför måste jag ju givetvis fortsätta med nästa bok om det kommer någon. Trots att jag hade stora irritationsproblem med den här…

För det första så är relationerna i boken inte trovärdiga för fem öre. Emma vaknar upp ur lång tid ur koma och Kristoffer är inte ens där. Det dröjer flera timmar innan han kommer dit. När han väl dyker upp är allt som vanligt. Nej, inte nyss-vaknat-upp-ur-koma-vanligt utan snarare nyss-kommit-hem-från-jobbet-en-vanlig-onsdag-vanligt.

Emmas syster Josefin, som jag brukar uppskatta att läsa om mest, är inte med lika mycket i den här boken. Min önskan är att Sarenbrants nästa skrivprojekt är en relationsroman. Jag tror hon skulle rocka den genren. För hon har talang, det har hon.

Trots denna ganska hårda diss av AVDELNING 73 så kommer jag ändå, med 100% säkerhet, att vara först i kö på nästa bok av Sarenbrant…

Rekommenderas för: Er som läst föregående delar om Emma Sköld.

1,5/5 Kajsa Ankor
Betyg 1,5

En reaktion på ”Avdelning 73 – Sofie Sarenbrant

  1. Pingback: Avdelning 73 av Sofie Sarenbrant | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.