The Wrong Knickers – Bryony Gordon

The Wrong KnickersEtt one night stand som slutar med att hon får gå hem med ett par trosor som inte är hennes egna. Det är så THE WRONG KNICKERS börjar och anledningen till titeln. Ja, att vara Bryony verkar inte vara så lätt. Singel, missförstådd, pank och inte modellsnygg i London kan inte vara lätt. Tur hon får gratis märkestrosor då och då så hon får det att gå ihop.

I boken om Bryony Gordons ungdom får vi följa med från dess hon är 20 tills hon bildar familj. Det är skrivet på ett humoristiskt vis, eller det är i alla fall tanken. Tyvärr blir det alldeles för tjattrigt. Gnälligt. Dumt. Lite som resten av den här recensionen kommer bli…

I boken upplevs Bryony Gordon som en oerhört självisk person. Hon har endast sitt eget bästa för ögonen och om hon inte får ut något av det så gör hon det inte. Samtidigt förväntar hon sig att alla ska ställa upp för henne utan att knappt få ett tack. I ett kapitel gnäller hon sida upp och sida ner hur jobbigt det är att behöva gå på sina vänners bröllop. Jag skulle vilja säga att det är ett under hon har vänner.

Hon berättar även om sitt missbruk av droger. Lite glorifierat så där. Kokain en lördag har väl ingen dött av? Eller… Ja, hennes moraliska kompass behöver nog kontrolleras och styras upp lite för hon har inte många etiska spärrar kvar.

THE WRONG KNICKERS är alldeles för lång. I vanliga fall skriver författaren krönikor för Telegraph och det tror jag passar henne bättre. Om man överhuvudtaget ska ha en chans att gilla henne så måste man få små doser av hennes åsikter och upplevelser. Hela boken igenom vill jag bara ruska tag i människan och skrika VÄX UPP! Det har hon förhoppningsvis gjort då hon verkar vara både fru och mamma.

Jag rekommenderar den här boken till de som gillar Bridget Jones men önskar att hon var lite mörkare, olydigare och betydligt pladdrigare. Då kanske du har en chans att uppskatta boken.

2/5 Kajsa Ankor
Betyg 2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s