En smakebit på søndag: Världens vinter – Ken Follett

Smakebit på söndagSöndagen börjar redan lida mot sitt slut. Den har varit fullpackad av diverse aktiviteter. Dagens höjdpunkter har dels varit Måns vinst i ESC men framförallt att IFK Kristianstad tog hem SM-guldet i handboll. Grattis, fina Kristianstad!

Dagens smakbit kommer faktiskt inte från en bok som jag läser utan från den min kära far håller på med. Det är den andra delen i Ken Folletts storslagna epos i tre delar om världshistorien från början av 1900-talet fram till nutid. Man får visst följa fem familjer vars liv flätas samman. Det utlovas kärlek, dramatik och intriger på baksidan. Pappa intygar att så faktiskt är fallet. Jag tror tyvärr inte att jag kommer läsa serien då det har tagit pappa minst tre veckor att ens komma halvvägs.

Smakbiten kommer från sidan 49 i pocketutgåvan och skildrar hur det kunde gå till under socialistmöte 1933 när Hitler just kommit till makten.

Kika in hos Mari du också och dela med dig av en smakbit!

Världens vinterDen store mannen som hade satt igång alltihop låg stönande på golvet och höll om sitt knä som om det var vridet ur led. Wilhelm Frunze stod över honom och slog honom om och om igen med en skyffel och upprepade för full hals orden som mannen startat upploppet med: ”INTE! VÄLKOMNA! I! DAGENS! TYSKLAND!” Den store mannen försökte utan att lyckas komma undan slagen, men Frunze följde efter ända tills två brunskjortor tog mannen under armarna och släpade bort honom.

 

Annonser

14 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Världens vinter – Ken Follett

  1. Tidskrävande… men Ken Follets böcker har jag tyckt skulle vara intressanta att läsa – så tack för smakbit o detta blev en bra påminnelse. 😉

  2. För egen del tycker jag att det är synd att Ken Follett skriver så tjocka böcker, jag tror jag gärna hade läst dem, men just den genren har jag svårt för när böckerna blir för tjocka 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s