En smakebit på søndag: The Wrong Knickers – Bryony Gordon

Smakebit på söndagFebruari seglade förbi som om hon vore med i ett kappseglingsrace. En månad närmare sommaren om man är lite optimistisk. En månad närmare jul om man är lite mer dramatisk, som jag har en tendens att vara. I mars händer det en massa trevliga saker. Eller i varje fall en liten Stockholmsweekend med teater (Svarte Orm) och middag på trevlig restaurang (AG). Såg dessutom att helgen vi är där är samtidigt som Game of Thrones: The Exhibition. Om köerna inte är alltför långa kanske vi även hinner med ett besök där.

Men nu är det dags för en smakbit. Jag följer en YouTuber vid namn Fleur De Force och hon tipsade om en bok som fick henne att skratta. Det är journalisten Bryony Gordon som delar med sig om allt tokigt (och olagligt) som hon var med om i 20 års åldern. Boken är en blandning mellan Sex and the City, en vanlig chic-lit och ett avsnitt av Rehab with Dr Drew.

Min smakbit kommer från kapitlet som handlar om hur alla hennes vänner skaffar barn och gifter sig. Som ni ser använder sig Bryony Gordon gärna av långa meningar och många kommatecken vilket kan göra boken lite jobbig att läsa stundtals. Men den är faktiskt ganska rolig.

Kika in hos Mari du också och dela med dig av en smakbit!

The Wrong KnickersAlthough getting married and having babies by the time I turned thirty seemes like the obvious path for me, the norm, just something that was going to happen, I now see that, given only five years of my twenties are left, this might be quite an ask, akin to me becoming an astronaut on the Chinese Space Programme. The truth is, at this point I’m not even sure I want kids – or more precisely, I’m not sure kids would want me. I seem barely capable of keeping myself alive from one day to the next, let alone anyone else.

 

Advertisements

36 reaktioner på ”En smakebit på søndag: The Wrong Knickers – Bryony Gordon

  1. Det hørtes deilig ut med teater og middag Det kunne virkelig jeg også godt tenkt meg! Håper dere får en flott tur!

  2. Jeg liker smakebiten 🙂 Vet ikke om boka egentlig er noe for meg, for ”Sex og singelliv” har aldri interessert meg noe særlig, men jeg liker at dette temaet med ”Skal eller skal ikke ha barn?” nevnes, for folk flest tenker ikke på at det faktisk er et valg, for det er liksom blitt ”standard” i samfunnet at hvis du er en kvinne som nærmer deg 30-årene, så skal du finne deg en partner og stifte familie, så det er bare sunt med litt refleksjon over dette valget 😉

    1. Jag håller helt och hållet med. Det är inte givet att man ska skaffa barn. Själv är jag över trettio och har inga barn. Jag har fått höra allt från att ”man är inte lycklig förrän man skaffat barn” till den vanliga frågan ”när är det er tur?”. Lika illa allting.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s