Döden kvittar det lika – Anne-Marie Schjetline

Döden kvittar det likaKajsas snabba tankar: Blodigt relationsdrama i sjukhusmiljö.

Recension: Andreas, kirurg på Halmstads sjukhus, är gift och har två barn. Dessutom har han en älskarinna. När denna älskarinna ligger på operationsbordet med livshotande skador efter att ha blivit påkörd tar hans liv en annan vändning. Flickan, med alkoholiserad mamma, spelar sin roll i historien.

Det här är en bok om svartsjuka och ondska. I kulvertarna under sjukhuset händer det hemska saker. Likaså i Andreas frus huvud. Hon har det nämligen inte speciellt lätt. Men inte ens när hennes psyke får henne inlagd står hennes man vid hennes sida. Andreas är en stor, egoistisk skitstövel och jag irriterar ihjäl mig på honom.

Handlingen är spännande, texten är lättläst och karaktärerna är ganska väl beskrivna. Men det saknas något som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Kanske är det så flummigt som att det saknar lite finess. Det blir lite stolpigt och det är verkligen inte trovärdigt. Sjukhusmiljön däremot är trovärdig och det förklaras lätt av att författaren är utbildad sjuksköterska. Jag ser fram emot att läsa mer av Schjetline för hon har potential.

Rekommenderas för: Sjuksköterskor, läkare eller för en riktig spänningsfantast.

3/5 Kajsa Ankor

Betyg 3

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s