The Lunar Chronicles #3: Cress – Marissa Meyer

CressKajsas snabba tankar: Den rafflande tredje delen i The Lunar Chronicles där vi nu får träffa ännu en sagofigur i ny tappning.

Recension: Äntligen får jag träffa Cinder, Scarlet och de andra som är på flykt från Drottning Levana igen. De håller sig gömda på ett skepp i rymden och tror att inte vet var de befinner sig.

I en satellit (som inte går att ta sig ut ur) sitter Cress inlåst. Hon är en superhacker som har i uppgift att hitta Cinders gäng. Det har hon gjort men istället för att lämna över dem till Levana så har hon hjälp dem. Nu vill hon själv komma från sitt fängelse och beslutar sig för att ta kontakt med Cinder. Tyvärr går det inte riktigt som planerat och äventyret tar ny fart. Med livet som insats…

Jag är inte speciellt beläst vad det gäller sagan om Rapunzel som den här boken är baserad på. Det enda jag har sett är Disneys filmatisering och den är inte riktigt trogen den riktiga sagan om jag har förstått det rätt (Flynn är fortfarande den charmigaste Disneyprinsen som finns…). I både CINDER och SCARLET har jag känt till sagorna bakom. Det ger en extra dimension till The Lunar Chronicles att ha koll på sagorna. Man känner igen sig och fattar vilket arbete Meyer lagt ner på att få till en trovärdig retelling.

Tempot i CRESS är högt, humorn är varm och Levana är ond. Vi blir även introducerade till en ny karaktär – Winter. Passande nog kommer nästa bok i serien att handla om henne och jag längtar verkligen efter denna bok. Winter verkar nämligen vara smått galen…

Rekommenderas för: De som läst CINDER och SCARLET.

4/5 Kajsa Ankor

Betyg 4

Annonser

2 thoughts on “The Lunar Chronicles #3: Cress – Marissa Meyer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s