Minirecensioner x3: Mellannovell och två romaner

Divergent #0,1: The Transfer – Veronica RothThe Transfer

I den här novellen får vi vara med när Four genomgår sitt ”aptitude test”, hur han väljer fraktion och hur han får sitt nya namn – Four.

Det här var en bra novell att läsa om man vill veta lite mer om Four. Jag uppskattade speciellt delarna där man faktiskt får veta hur illa hans pappa behandlade honom. Jag ser fram emot att läsa de andra novellerna om honom.

Betyg: 4/5 Kajsa Ankor

 

DrömbokhandelnDrömbokhandeln – Laurence Cossé

Boktokarnas val för månaderna januari och februari föll på just DRÖMBOKHANDELN. Jag hade den i bokhyllan och fick nu en anledning att läsa den. Boken handlar om Ivan och Francesca som öppnar en bokhandel med en twist. De säljer inte vilka böcker som helst utan bara bra litteratur som valts ut av en hemlig grupp med litteraturkännare. Bokhandeln blir en succé och med det kommer tyvärr även anonyma hot, attacker och trista kommentarer på internet. En dag går det för långt och polisen involveras. Men hur ska det gå för bokhandlarnas dröm?

Det här var tyvärr ingen bok för mig. Den var alldeles för lång och jag irriterade mig på handlingen den är så löjlig. Skulle man verkligen bli attackerad om man öppnar upp en snobbig bokaffär? Varför är det så dåligt att läsa bästsäljare? Vem f-n tror du att du är som avgör vad som är bra litteratur för mig?

Betyg: 1,5/5 Kajsa Ankor

 

 

Hon går genom tavlan, ut genom bilden – Johanna NilssonHon går genom tavlan ut genom bilden

Hanna går på mellanstadiet. Hon har sin bästa kompis men efter sommarlovet är allt förändrat. Hon blir plötsligt den utstötte, den utan vänner, den som ingen vill leka med, den som alla är elaka mot. Hannas traumatiska uppväxt påverkade henne så pass mycket att hon hamnade på psyket som vuxen. Tänk om alla faktiskt skulle inse vad mobbing kan påverka en människa…

Johanna Nilsson skriver mäktigt. Jag läser och berörs. Hur kan barn vara så elaka mot varandra? Vartannat kapitel handlar om Hanna som barn och mellan dessa kommer korta episoder från hennes vistelse på psyket. Nilsson fortsätter att leverera och den här är nästan lika bra som DE I UTKANTEN ÄLSKANDE.

Betyg: 4/5 Kajsa Ankor

Annonser

2 thoughts on “Minirecensioner x3: Mellannovell och två romaner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s