Let it Snow – Maureen Johnson, John Green & Lauren Myracle

Let it snowKajsas snabba tankar: Annorlunda novellsamling som ger både skratt, funderingar och julkänsla.

Recension: LET IT SNOW består av tre lite längre noveller av de tre författarna Maureen Johnson, John Green och Lauren Myracle. Alla novellerna har sin egen stil och sitt eget språk men det finns en röd tråd som förenar de tre till ett. Den sista novellen knyter ihop säcken och karaktärer från de olika novellerna dyker upp i lite här och var.

THE JUBILEE EXPRESS av Maureen Johnson inleder boken. Det är en väldigt rolig historia som handlar om Jubilee som tvingas lämna sin hemstad på julaftonskvällen för att åka tåg till sina morföräldrar. Men så snöar det lite för mycket och tågen verkar vara samma som SJ:s så hon blir fast på tåget. Men när hon ledsnar på ett gäng cheerleaders så beger hon sig ut på en upptäcktsfärd. Och så kliver ödet in i bilden.

Den novell som tar över stafettpinnen är A CHEERTASTIC CHRISTMAS MIRACLE och den är skriven av ingen mindre än John Green. Här får vi lära känna några andra karaktärer men samma cheerleaders som dök upp i den första novellen återkommer här. Och det gäller att komma snabbast till dem. Den lokala dinerns semesterpersonal har utlyst en tävling. Det gäng som kommer först får umgås hela kvällen med de väldigt viga och lättklädda cheerleader-tjejerna. Glöm inte bort att det snöar ganska rejält så vägen dit är inte optimalt.

Sista novellen: THE PATRON SAINT OF PIGS av Lauren Myracle handlar om Addie som jobbar extra som barista. Vanligtvis är hon väldigt egocentrisk, narcissistisk och smådryg men nu vill hon ändra på det. Så vad passar inte bättre än att lova att hämta en minigris som ska ges som julklapp till en av hennes närmaste vänner? Tror ni hon kommer ihåg det?

Min favoritnovell av de tre är helt klart den första. Den är rolig, karaktärerna är trovärdiga och språket är twistat precis som jag gillar. John Green gör också ett helt ok jobb men det når tyvärr inte upp till mina förväntningar. Den sista novellen var tyvärr totalt värdelös. Den enda nyttan med att läsa den var att den knöt ihop (julklapps-)säcken. Den var den första novellens totala motsats.

Jag är lockad att läsa mer av Maureen Johnson då jag verkligen uppskattade hennes stil och idéer. Vill ni läsa en bok som ger er lite julkänsla rekommenderar jag den här. Gillar ni John Green bör ni nog också läsa den för visst vill man väl ändå läsa allt han har skrivit?

Rekommenderas för: Jultomtar, JULibarn, hJULlastarförare eller de som uppskattar en annorlunda novellsamling.

4/5 Kajsa Ankor

Betyg 4

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s