Taggar 2015 #2: Vårenkät

Hittade den här vårenkäten hos Johannas deckarhörna. Min längtan efter våren är stor just nu så lite frågor om våren och dess bokutgivning passar nog utmärkt.

1. Vilket vårtecken längtar du mest efter?

Fågelkvitter!

2. Ett annat säkert vårtecken är när bokrean startar i slutet av februari. Har du någon särskild bok som du hoppas ska finnas till fyndpris på årets rea?

Jag skulle gärna vilja hitta några bra engelska böcker, gärna en klassiker eller en YA-bok. Hoppas även på att hitta Himmelstrand av John Ajvide Lindqvist för en billig penning.

3. Våren bjuder också på många nya böcker. Är det någon/några som du längtar extra mycket efter?

Jag har inte varit speciellt imponerad av Sofie Sarenbrants senaste böcker men jag ser ändå fram emot att läsa hennes senaste – Avdelning 73.

4. Finns det någon författare du önskar (men inte vet om det är aktuellt) ska komma med en ny bok/ uppföljare i vår eller senare under året?

John Green får gärna släppa något nytt. Och Erlend Loe.

5. Många tycker det är roligt att uppdatera garderoben när våren kommer med t ex en ny jacka eller nya skor. Är du på jakt efter något särskilt vårplagg?

Jag skulle vilja ha några nya par skor. Tycker det är så skönt när man får hoppa i tunnare skor efter en hel vinter med stövlar.

6. Finns det någon särskild debutant du ser fram extra mycket emot att läsa i vår, eller alternativt någon författare som för första gången översatts till svenska?

En bok som jag är nyfiken på är Kvinnan på tåget av Paula Hawkins. Titeln påminner mig om 4.50 från Paddington av Agatha Christie.

7. Det kommer också många nya pocketböcker i vår. Är det några särskilda titlar du har väntat på ska komma i pocket?

Låt den onde av John Verdon. Har andra boken i serien i bokhyllan men alltid trevligt när man vet att det finns en till att läsa när har läst ut.

8. Sist men inte minst, det är ju inte vår än och även vintern har ju sina positiva sidor. Berätta vad du tycker är bäst med vintern!

Jag gillar faktiskt när det är kallt. Den friska, klara, höga luften som finns under vintern är underbar. Dessutom är snö kanske kul, men hade varit ännu bättre om den hade skottat undan sig självt.

fägelkvitter

Annonser

3 thoughts on “Taggar 2015 #2: Vårenkät

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s