Coraline – Neil Gaiman

CoralineKajsas snabba tankar: Saga som andas mysskräck.

Recension: Coraline, inte Caroline, har tråkigt. Det är sommarlov och hennes föräldrar har inte riktigt tid för lekar och äventyr. Så när Coraline en dag hittar en igenbommad dörr tar nyfikenheten över.

Bakom dörren gömmer sig en parallell värld, väldigt lik hennes egen. Men där har The Other Mother alltid tid för Coraline. Hon skulle gärna vilja att Coraline stannar hos henne för evigt. Men det är något lite småläskigt med The Other Mother, speciellt hennes ögon – de kolsvarta knapparna.

Hur ska Coraline kunna ta sig därifrån? Kanske med hjälp av en liten katt och väldigt mycket mod?

Det här var läsning som var både otäck och mysig. Det var knappögonen som var det mest obehagliga. Usch, tanken på dem skrämmer mig fortfarande lite. Det har gett mig en helt ny syn på knappar.

Coraline är en väldigt beslutsam dam. Jag tycker hon är den perfekta barnbokshuvudkaraktären. Hon utvecklas från att vara lite krävande och bortskämd till att visa stort mod och mognad. Teckningarna av Dave McKean är så där på pricken skruffiga så de passar perfekt in i boken. Det är samma sak med Gaimans språk. Det flyter och ger en sån skön (läs: mysobehaglig) stämning.

CORALINE är min första bekantskap med Neil Gaiman och garanterat början på en lång och trevlig vänskap. Näst på tur står hans grafiska roman-serie SANDMAN.

Rekommenderas för: Småobehagliga mysprickar, knappögonälskare eller för den som vill läsa en riktigt bra bok.

4,5/5 Kajsa Ankor

Betyg 4,5

Annonser

One thought on “Coraline – Neil Gaiman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s