Minirecensioner x5: Romaner, graphic novel och 2 stycken fempoängare

Familjen Weird – Andrew KaufmanFamiljen Weird

Syskonen i familjen Weird tycker själva inte att de är så konstiga. Men om de hade vetat att deras farmor kastat en förbannelse över dem när de föddes hade de kanske tyckt annorlunda. Sykonen har lite olika förmågor till exempel känner Abba alltid hopp och Lucy kan aldrig gå vilse. Farmodern ligger nu för döden och har en sista önskan. Att alla hennes barnbarn infinner sig på hennes sjukhusrum innan ett visst klockslag.

Detta var en väldigt rolig och annorlunda bok. Handlingen är sjukt skruvad och ibland undrar man vad det är man verkligen läser. Ser fram emot att läsa fler böcker av Kaufman.

Betyg: 4/5 Kajsa Ankor

 

Än finns det hoppÄn finns det hopp – Karin Wahlberg

Boken utspelar sig under 50-talet och skildrar ett sjukhus och dess personal och deras familjer. Polioepidemin har precis börjat härja i landet och det är hög belastning på sjukhuspersonalen. Vi får som sagt följa flera personer på och runt sjukhuset och 50-talskänslan är hög boken igenom.

Jag ville verkligen gilla boken men jag var inte stormförtjust och kommer inte fortsätta med serien. Det var för många karaktärer och jag upplevde boken som onödigt lång. Det som är plus för boken är att själva språket är välskrivet och just den där känslan av 50-talet som infinner sig när man läser. Tack Månpocket för recensionsexemplaret!

Betyg: 3/5 Kajsa Ankor

 

Sex Criminals Volume 1: One Weird Trick – Matt Fraction & Chip ZdarskySex Criminals

Detta är samlingsvolymen som samlar de fem första utgåvorna av SEX CRIMINALS. Den handlar om Suzie som genom att få orgasm kan stoppa tiden. En dag möter hon Jon som har exakt samma förmåga. Varför inte använda denna magiska förmåga till att råna banker så Suzie kan rädda sitt bibliotek.

Det här var en rolig graphic novel som absolut inte är så snuskig som det låter. Då är nog SAGA värre… Teckningarna är färgglada och de små detaljerna både i teckningarna och i texten gör det hela ännu bättre. Jag ser fram emot volym 2.

Betyg: 4,5/5 Kajsa Ankor

 

Egenmäktigt förfarandeEgenmäktigt förfarande – Lena Andersson

Ester Nilsson, essäist och poet, möter konstnären Hugo Rask då hon håller en föreläsning om just honom. Tycke uppstår och de tillbringar en del tid tillsammans. Men sen verkar det som om Hugo Rask inte är intresserad längre. Eller är han? Han ger dubbla budskap till stackars Ester. Hon i sin tur är ju vanligtvis en väldigt förnuftig människa men ändå beter hon sig väldigt oförnuftigt.

Det här var en av de bästa böckerna på länge. Jag älskar det kalla, logiska och träiga språket som Ester Nilssons tankar består av. Jag älskar att bli uppretad över hur Hugo Rask kan bete sig så som han gör mot Ester. Det är intressant med en bok som upprör och irriterar ibland så länge det är meningen med boken. Fortsättningen på EGENMÄKTIGT FÖRFARANDE kommer läsas snart.

Betyg: 5/5 Kajsa Ankor

 

Vi kom över havet – Julie OtsukaVi kom över havet

Man får följa en grupp kvinnor från Japan från det att de får fotografier på sina blivande män, tills resan till San Fransisco och vidare hur deras liv i Staterna kom att se ut. De skaffade barn, jobbade åt rika amerikanare och plockade frukt på fälten. Sen kom kriget och med det ett rashat som påverkade alla japaner i USA på den tiden.

En vacker kortroman där ett oerhört vacker språk skildrar ganska fruktansvärda livsöden. Jag är själv inte så påläst om just denna perioden i amerikansk historia men blev lite nyfiken på att läsa mer om den tiden. Jag kommer definitivt läsa fler böcker av Julie Otsuka också.

Betyg: 5/5 Kajsa Ankor

Annonser

3 thoughts on “Minirecensioner x5: Romaner, graphic novel och 2 stycken fempoängare

  1. Linnea/Bokblomma januari 11, 2015 / 7:58 e m

    Jag måste verkligen läsa Vi kom över havet! Jag tänker så varje gång jag läser om den på bloggar.. Den verkar så himla bra!

    • ladywindermere83 januari 12, 2015 / 3:06 e m

      Den är väldigt bra och dessutom väldigt kort så det går relativt fort att läsa den. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s