3x minirecensioner: Roald Dahl

The magic Finger

The Magic Finger – Roald Dahl

Tänk er att ha ett magiskt finger som kan förvandla personer man inte gillar till diverse djur. Det hade kunnat gå illa. Flickan i THE MAGIC FINGER använder sin kraft för att visa grannfamiljen att jakt är inget man bör syssla med. Och det hela får ödesdigra konsekvenser.

En söt historia men med lite väl många pekpinnar. Personligen är jag inte emot jakt så länge man äter upp det man fäller. Dahl är en underbar historieberättare och illustrationerna av Quentin Blake passar in i berättelsen.

Betyg: 3/5 Kajsa Ankor

 

Esio Trot – Roald DahlEsio trot

Mr Hopper älskar två saker här i världen, hans blommor på balkongen och grannen på våningen under. Tyvärr är grannen under ovetande om hans kärlek. Hon älskar i sin tur sin sköldpadda. Men hon skulle gärna vilja se att sköldpaddan växte lite. Så under flera månaders tid byter Mr Hopper ut sköldpaddan på hennes balkong mot en något större. Till sist är storleken perfekt och kanske han kan få sitt livs kärlek att se honom.

Berättelsen är lite sjuk om man tänker efter. Mr Hopper ljuger och till och med säljer bort kvinnans husdjur sen flera år tillbaka. Dessutom har han hela lägenheten full av sköldpaddor. Trots den något omoraliska handlingen så är historien ganska så rolig och dessutom lite söt.

Betyg: 4/5 Kajsa Ankor

 

The giraffeThe Giraffe and The Pelly and Me – Roald Dahl

Vad ska man göra när man verkligen vill starta en godisaffär?  Tvätta fönster mot betalning kanske. Varför inte göra det tillsammans med en apa, en pelikan och en giraff? Samtidigt kanske man kan passa på att stoppa en diamanttjuv…

Riktigt underhållande liten bok. Roald Dahls fantasi kommer fram på bästa sätt. Det är väldigt svårt att inte le sig igenom hela boken.

Betyg: 4,5/5 Kajsa Ankor

 

 

Annonser

One thought on “3x minirecensioner: Roald Dahl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s