The Glass Sentence – S.E. Grove

The glass sentenceKajsas snabba tankar: Första delen av en fantasyserie om kartor, olika tidsdimensioner och en modig, ung äventyrerska.

Recension: År 1799 äger ”the Great Disruption” rum och i och med denna hamnade alla kontinenter i olika tidsperioder. I Boston, 1891, lever Sophia Tims ett ganska bra liv tillsammans med sin farbror Uncle Shadrack. Han är den mest kända kartografen av alla. Sophias föräldrar är försvunna sedan en längre tid tillbaka. De försvann under en av deras upptäcksresor.

En dag kidnappas Shadrack och Sophia tar upp jakten på hans kidnappare. Det visar sig att Shadracks kartor har en stor del med saken att göra och försätter även Sophia i fara.

Premisserna i THE GLASS SENTENCE är väldigt goda. Tänk er att på ena sidan klotet är det tillbaka till istiden medan på andra sidan är det redan framtiden med cyborgs och flygande bilar. Eller det är väl det jag kan tänka mig efter att ha sett kartan i början av boken. För tyvärr är vi inte i så många andra tidsperioder än 1800-talets.

Världsuppbyggnaden är riktigt skickligt gjord. Jag uppskattar speciellt hur författaren använder kartkonceptet i boken. Kartor kan nämligen skrivas på vad som helst, dock kan inte alla läsa dem. Det är här Sophia har ett litet övertag mot de elaka kidnapparna.

Boken är bra men jag blev ändå lite besviken. Språket är lite småtråkigt och kapitlen är lite i längsta laget. Å andra sidan är omslaget och själva designen på boken väldigt snyggt. Jag kommer definitivt att läsa del två som troligtvis kommer ut nästa år. Hoppas bara att lite fler tidsperioder får vara med då.

Rekommenderas för: Kartläsare, fantasydiggare och litterära cyborgs.

4/5 Kajsa Ankor

Betyg 4

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s